volca

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 12 de septiembre de 2014

HISTORIA DEL VOLCÀ

És famós per la seva erupció del 24 d' agost de l'any 79 , en què van ser sepultades les ciutats de Pompeia i Herculà . Després d'aquell episodi , el volcà ha entrat enerupció en nombroses ocasions . Està considerat com un dels volcans més perillosos del món , ja que en els seus voltants viuen uns tres milions de persones i les seves erupcions han estat violentes , estracta de la zona volcànica més densament poblada del món .
És l'únic volcà situat a la part continental d'Europa que ha patit una erupció al segle XX . Els altres dos volcans italians que han entraten erupció en les últims cents anys i es troben en illes : l'Etna a Sicília i el Stromboli a les illes Eòlies .

Els grecs i els romans consideraven que es tractava d'un lloc sagrat dedicat al'heroi i semidéu Heracles / Hèrcules , del qual va prendre el nom la ciutat d'Herculano , situat a la base de la muntanya . El Vesuvi va ser designat com un dels 16 Volcans de la Dècada , és a dir , comun dels volcans més perillosos del món.
Actualment quan visites pompeya pots observa els cossos petrificats del habitant de la ciutat:







TECTONICA DE PLAQUES:

la formació del volcaes a causa d’un moviment convergent entre la placa Africana i la placa Euroasiàtica però al fer-se aquets moviment s’observa que hi ha una subplaca la placa Itàlica que subdueix sota la placaeuroasiàtica i això comporta la formació del Vesuvi.


Activitat i estructura:

Activitat:
Te una activitat volcànica de tipus pliniana ja que no hi ha colades de magma, el magma es viscos i basicsolidifica molt ràpidament i per aquets motiu no trobem lloc a aquestes erupcions.
Colades piroclàstiques o de piroclast es a dir erupcions de cendres gasos i materials expulsats en gran força del volca.Formació de núvols ardents que al refredar-se duen a terme precipitacions de cendres que poden arribar a sepultar ciutats com seria el cas de pompeya.

Estructura:
La estructura de tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volcan
  • Volcan
  • volcan
  • volcan
  • volcan
  • volcan
  • Qué ES UN VOLCáN
  • El volcan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS