Voto Y Empleo

Páginas: 20 (4952 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
Justificació de l’interès i objectiu del treball

Des de l’inici de la crisi actual s’han destruït milions de llocs de treball a España, fins a arribar a la xifra actual de 23% d’atur. Aquesta crisi i l’enorme taxa d’atur ha estat especialment present als medis de comunicació, i es podria dir que la situació econòmica ha sigut el principal frame en la campanya electoral de les darrereseleccions generals del novembre de 2011, i probablement el que s’hagi produït és un vot econòmic de càstig al govern i d’aprovació de l’oposició que s’hauria postulat com un partit més capaç de gestionar la situació econòmica del nostre país.
Aquesta extraordinària taxa d’atur i la importància que té el fenomen en tots els aspectes de la nostra societat ens fa plantejar-nos fins a quin punt l’atur comatribut individual pot modificar la probabilitat de que un individu s’abstingui, i d’altra banda també ens fa plantejar-nos, si el fet de que l’atur sigui un dels principals o el principal issue mediàtic al nostre país fa que incrementi o disminueixi l’impacte de l’atribut atur sobre la probabilitat de votar o abstenir-se.
En aquest treball per tant, tractarem de conèixer si l’atur té impacte ono a l’hora d’explicar l’abstenció en unes eleccions, i si el context econòmic pot modificar aquest impacte. Per a fer-ho compararem dues eleccions, unes on l’atur i la crisi és el principal issue, aquestes seran les darreres eleccions, i unes eleccions on els elements econòmics no tenien tant poder contextual donades les taxes de creixement econòmic i d’atur que existien, aquestes eleccions seranles de l’any 2000, on la taxa de creixement del PIB va ser del 5% i la taxa d’atur al voltant del 13%.
Com a estudiants de Ciències Polítiques conèixer si l’atur, controlant les altres variables sociològiques relacionades, és capaç de predir l’abstenció, i si el context pot tenir algun efecte sobre això, té un interès capital en l’estudi del comportament electoral, especialment en una societatamb taxes d’atur històricament tant altes comparades amb els principals països occidentals, i a dia d’avuí tant altes sigui quin sigui el país amb qui es compari.
Dades i mètodes
Ens hem aproximat al fenomen primerament elaborant un model de regressió logística utilitzant l’enquesta preelectoral del CIS de les eleccions generals de 2011. Hem realitzat el mateix model amb les eleccions de l’any2000, ja que considerem que varen ser unes eleccions no caracteritzades per un context econòmic negatiu, o tant negatiu com l’actual. Podríem haver utilitzat l’enquesta de 2004, però per la particularitat de les eleccions, marcades pel vot de càstig al govern per la gestió dels atemptats de l’onze de març hem cregut més convenient no utilitzar-la, d’altra banda també podríem haver emprat l’enquestade l’any 2008 però l’element econòmic i l’atur començava a estar present, per tant, ens hem decantat per l’enquesta preelectoral del CIS de l’any 2000.
Desprès d’haver elaborat el primer model de regressió, i donat que els resultats no ens han permès donar una resposta clara a les qüestions que motiven el treball, hem decidit millorar els dos models afegint una nova variable que el que ens faràconcloure és que l’atur no té cap tipus d’impacte en aquestes eleccions més recents tot i la importància que se li hagi pogut donar per a tractar d’explicar certs resultats electorals des de la premsa, tal i com considera bona part de l’acadèmia que estudia el comportament electoral.
Creiem interessant i justificat exposar els dos models i no només el darrer donat que el fet de comparar un ambl’altre ens ajuda a raonar sobre la idoneïtat d’aquest últim.
L’ordre d’exposició de l’anàlisi serà el següent: En primer lloc comentarem les recodificacions que hem dut a terme per l’enquesta de 2011 i les justificarem. En segon lloc comentarem les freqüències de les variables i les taules de contingència entre la variable explicativa clau (atur) i les de control respecte de la variable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Votar O No Votar
  • Votar o no votar...
  • Votos
  • voto
  • el voto
  • De los votos
  • VOTAR
  • El Voto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS