vvcv

Páginas: 2 (269 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2013
Comentari i estructura formal.
El poema és d'art menor, poliestròfic, isomètric, estructurat en quatre estrofes de sis versos de sis síl·labes, menys elsisè de la primera estrofa que està format per quatre síl·labes. Hi ha alternança de versos masculins (als versos imparells) amb femenins (als parells), larima és assonant i es correspon entre els versos 1r amb el 3r, el 2n amb el 4, el 7 amb el 9, el 8 amb el 10 i el 12, (enmig del vers nou abans de la coma rimaassonantment amb el final de l'11), el 14 amb el 16 18 i 20, i per acabar el 22 amb el 24 i el 26; fent així una estructura lliure.
El sol ha anatdaurant personificació 
el llarg somni de l'aigua. personificació
Aquests ulls tan cansats personificació
del qui arriba a la calma personificació
han mirat, hancomprès, personificació
oblidaven. Personificació
Lluny, enllà de la mar, epítet 
se'n va la meva barca. hipèrbaton 
De terra endins, un cant hipèrbatonamb l'aire l'acompanya:
"Et perdràs pel camí apòstrofe, símbol
que no té mai tornada".
Valoració personal
Salvador Espriu, tenint en compte la situacióque vivia, va escriure un recull de poesies on va poder expressar el que sentia de veritat deixant de banda l'època en que vivia i les dificultats perfer-ho, és per això que a vegades utilitza indirectes o frases amb més d'una interpretació per expressar el que vol dir.
En aquest poema fa referència al llargcamí de la vida on podràs gaudir i hi haurà moments on estaràs solitari i hauràs d'abandonar tot aquest món preciós.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS