welfare mix

Páginas: 5 (1083 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2013
MECANISME
DE PROVISIÓ
AVANTATGES
INCONVENIENTS O PROBLEMES
ESTAT


A nivell Europeu: basant-se en l'informe Mundial de la Salut de l'OMS (2001): la Conferència Ministerial de l'OMS per a salut mental (Hèlsinki, 12-15 Gener 2005), reconeix que la salut mental és fonamental per a la qualitat de vida i productivitat de les persones, les famílies, la comunitat i els países.Se elabora la"Declaració Europea de Salut Mental" i es presenta un "Pla d'Acció en Salut Mental per a Europa".
A nivell de l'Estat Espanyol:
- Llei general de sanitat 14/1986, de 25 d'abril, quan s'estableix la integració de l'assistència psiquiàtrica dins del sistema sanitari general (Sistema Nacional de Salut)
A nivell de Catalunya:
- La Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya 15/1990 , de 9 de juliol(LOSC), marc normatiu i jurídic que estableix a la disposició addicional sisena la integració del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de l'assistència psiquiàtrica en el sistema de cobertura del Servei Català de la Salut.
- El Pla de Salut de Catalunya, que defineix els objectius de salut fonamentals per establir les intervencions i accions prioritàries que cal dur a terme per part del sistemasanitari i altres àmbits i institucions implicats en la salut.
- La promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, l'equitat, l'eficiència, la qualitat dels serveis i la satisfacció dels ciutadans són els eixos al voltant dels quals s'articulen les diferents intervencions i actuacions prioritàries.




-Continuen sense desenvolupar-se de manera efectiva els aspectes preventius i depromoción de la salut mental

- No s' han implementat els plans acordats.

- La discriminació de les persones amb malalties mentals, la inclusió social i el foment del treball, no estan encara garantits

-La manca de recursos econòmics per a la recerca, la formació de professionals i la lluita contra el l'estigma social

- La manca d'empoderament en el desenvolupament de les polítiquessocials i la participació en elles
SEGURETAT
SOCIAL


- La Constitució espanyola de 1978, en l'article 41, afirma que els poders públics mantindran un règim públic de Seguretat Social per a tots els ciutadans, que garanteixi l'assistència i prestacions socials suficients davant situacions de necessitat, així mateix, en l'article 43, reconeix el dret a la protecció de la salut, encomanant alspoders públics organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives i de les prestacions i serveis necessaris.
- El Decret 213/1999, de 3 d'agost, del Departament de Sanitat i Seguretat Social, pel qual es crea la Xarxa de Centres, Serveis Establiments de Salut Mental d'Utilització Pública, que tipifica els diferents dispositius que formen la Xarxa de salut mental .
- Xarxesàmplies, multidisciplinàries,comunitàries, i organitzades per sectors territorials.
- L'Estat, a través de la seguretat social, concedeix una sèrie de prestacions que volen prevenir, reparar o superar determinades situacions o estats de necessitat concrets, que donen lloc a una pèrdua d'ingressos o un excés de despeses en les persones que els pateixen. Per exemple: famílies amb fill amb discapacitat,deduccions fiscals, llei de dependència, etc.

- La saturació dels serveis, les dificultats de l'accessibilitat, i sobretot la variabilitat i complexitat de les malalties mentals, fan que es creïn greus desequilibris i desigualtats entre els usuaris dels recursos socials.
- Destacar la precarietat en l'atenció a la cronicitat i les mancances en l'Atenció Primària de Salut
- Empoderament:Negació de la capacitat jurídica: dret a l'autonomia i autodeterminació
Manca d'avaluació dels serveis per part dels usuaris i familiars, i d'informació de totes les opcions possibles per prendre decisions correctes.



TERCER SECTOR

-Es regeixen per objectius i criteris d'integració social.
-Generen polítiques i programes d'inclusió social aquí on l'administració pública fracassa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Mixes
  • Animal Welfare
  • Mixa
  • Mixed
  • El Mixe
  • mixer
  • Las politicas publicas y welfare state
  • Welfare to Work

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS