Xarrades De La Dona I La M Sica

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Xarrades de la dona i la música. Conferenciantes

Presentació de les participants a les xarrades sobre la dona i la música desde l’edad mitja fins al segle XX. Es tracta de 5 especialistes en cadamateria exposada.

Medieval-Renaixement
Maricarmen Gomez Muntané: Doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, va cursar estudis superiors de música en el Conservatori del Liceu i demusicologia a la Universitat de Göttingen (Alemanya). Des de 1997 ocupa la càtedra de música antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tota una eminència en el camp de la música medieval irenaixentista.

Barroc
Susan McClary (1946, Missouri): És una musicóloga i professora nord-americana pertanyent al corrent de la Nova Musicologia (musicologia originada en els anys 70 que es centra enels aspectes externs de l'acte músical com els estudis culturals, l'estètica i crítica musical). Gran part del seu treball és una crítica des d'un punt feminista de la història musical i les sevescaracterístiques establertes al llarg de les èpoques; a més de diversos estudis sobre gènere, sexualitat i música. Va rebre la seva primera llicenciatura de lletres a la universitat del Sud d'Illinois(1968) i posteriorment una llicenciatura d'Arts a la Universitat de Harvard (1971). El seu doctorat pulicat en 1976 es va basar en l'evolució i el pas del sistema modal al sistema tonal en els Madrigalsde Claudio Monteverdi.

Classicisme
Ana Lara (1959, Ciudad de México): És una de les dones compositores més importants de llatino-amèrica. Va estudiar en el Conservatori Nacional de Música de Mèxic. Vacontinuar els seus estudis en l’Acadèmia de Música de Varsovia. També va estudiar etnomusicología a la Universitat de Maryland.
Després de completar els seus estudis, Lara va treballar com acompositor i productora musical. En 1989 es va iniciar la producció d'una Universitat Radio Ciutat de Mèxic i en 2000 va ser nominada com “Best Classical Album Producer” en els Premis Grammy Llatins. Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Don Quijote En La M Sica
  • M Sica
  • La M Sica
  • M sica
  • m sica
  • La M Sica
  • M SICA
  • La M Sica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS