yyuyurseñghjdrligte ehrhtoiermth ne the rht er tjr y

Páginas: 11 (2544 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2015
wtglae i les taronges, Els Fruits Saborosos (1906)

Aglae i les taronges, 1906, pertany al recull de poemes més destacat del noucentisme català Els Fruits Saborosos, de l’autor noucentista JosepCarner (1884-1970). El moviment noucentista es caracteritza per l’afany de voler construir una Catalunya, tant en l’àmbit social com cultural, molt més moderna, culta i liberal. Aquest poema pertanyal’etapa de Josep Carner en que es consolida com a noucentista, i a més serveix com a model del classicisme apol·lini, a partir de la unió de la natura amb Aglae, nom hel·lenístic, per tractar el tema dela maternitat. Cal destacar que el gènere poètic és el que més va triomfar durant el moviment ja que és el que millor complia els requeriments del arbitrarisme noucentista, és a dir la voluntat decanvi.El poema està estructurat en 5 quartets alexandrins, dels quals els dos primers inclouen la presentació dels personatges i l’ambient, el tercer i quart quartet mostren el tema i la realitzaciód’aquest, i finalment el darrer quartet conclou la història.
En el present comentari poètic es tractarà el tema i la intencionalitat de la obra, analitzant la seva estructura, tant interna com externa,quedonarà lloc a una presentació de tot el contingut del poema fent referència als principals recursos estilístics i als camps semàntics que presenta. Es finalitzarà el comentari concloent elsaspectes més rellevants i presentant una relació de l’obra i l’autor amb altres obres del moviment, així com amb una comparació amb el moviment anterior, el Modernisme.

Aglae i les taronges tracta com atemaprincipal l’embaràs i la maternitat d’una dona i la ajuda que li proporciona la natura, en aquest cas les taronges, per afrontar la debilitat que sent. Fent referència al nom, cal destacar queAglae és d’origen hel·lenístic i que per tant juntament amb les taronges, fan referència al classicisme apol·lini basat en els clàssics i en l’harmonia.
La intencionalitat de Josep Carner és..glae i lestaronges, Els Fruits Saborosos (1906)

Aglae i les taronges, 1906, pertany al recull de poemes més destacat del noucentisme català Els Fruits Saborosos, de l’autor noucentista JosepCarner (1884-1970). El moviment noucentista es caracteritza per l’afany de voler construir una Catalunya, tant en l’àmbit social com cultural, molt més moderna, culta i liberal. Aquest poema pertany al’etapa de Josep Carneren que es consolida com a noucentista, i a més serveix com a model del classicisme apol·lini, a partir de la unió de la natura amb Aglae, nom hel·lenístic, per tractar el tema dela maternitat. Cal destacar que el gènere poètic és el que més va triomfar durant el moviment ja que és el que millor complia els requeriments del arbitrarisme noucentista, és a dir la voluntat decanvi.
El poema estàestructurat en 5 quartets alexandrins, dels quals els dos primers inclouen la presentació dels personatges i l’ambient, el tercer i quart quartet mostren el tema i la realitzaciód’aquest, i finalment el darrer quartet conclou la història.
En el present comentari poètic es tractarà el tema i la intencionalitat de la obra, analitzant la seva estructura, tant interna com externa,que donarà lloc a unapresentació de tot el contingut del poema fent referència als principals recursos estilístics i als camps semàntics que presenta. Es finalitzarà el comentari concloent elsaspectes més rellevants i presentant una relació de l’obra i l’autor amb altres obres del moviment, així com amb una comparació amb el moviment anterior, el Modernisme.

Aglae i les taronges tracta com atema principal l’embaràsi la maternitat d’una dona i la ajuda que li proporciona la natura, en aquest cas les taronges, per afrontar la debilitat que sent. Fent referència al nom, cal destacar queAglae és d’origen hel·lenístic i que per tant juntament amb les taronges, fan referència al classicisme apol·lini basat en els clàssics i en l’harmonia.
La intencionalitat de Josep Carner és..glae i les taronges, Els Fruits...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No ñe
  • Ne-yo
  • De ne
  • ñe de la ñe
  • jt rht
  • Sistema Ne
  • Modelo ER
  • Aguas Ne

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS