a un auró

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
A un Auró
Comentari de Text
A un Auró és un poema de l’escriptor català Josep Carner. Pertany al llibre Arbres. Un llibre que mostra una de les etapes més “tristes” de l’autor. Va ser publicatdurant l’exili de Carner a Mèxic degut a la Guerra Civil Espanyola. El llibre, per això, va ser publicat per l’editorial Selecta alguns anys mes tard, concretament al 1953. Arbres, esta basatexclusivament en la companyia de vegetals, es per aquesta raó que es pot dir que és l’apropament més sincer de Carner a la natura. En el llibre, la figura predominant és l’arbre, i Carner, intenta extreure’n totallò bo, com la virtut i algun aprenentatge moral. L’arbre en si, actua com un conseller i un model a seguir del poeta. Carner reflecteix la humanitat i els seus canvis en tots els arbres que hiapareixen en el llibre, utilitzant les estacions com a comparació. Per tant, es pot parlar de que en aquest llibre s’humanitza la natura.
L’estructura externa de A un Auró, és un poema de vuit estrofeson cada vers es decasíl·lab, exceptuant l’últim vers que és hexasíl·lab. La rima d’aquests és consonant en els versos parells, i en els versos senars, la rima és lliure. En el que a estructura internaes refereix, és un poema dividit en quatre parts. La primera està composta per les tres primeres estrofes i és on explica els moments d’observació i d’evolució de l’auró. La segona part va des de laquarta estrofa fins la cinquena, i es quan es pot apreciar dues etapes, referents a l’auró, relacionades amb les estacions. La tercera es la sisena i setena estrofa, i és quan l’autor explica quel’auró ha observat a Carner en diverses ocasions i que li ha donat consells. Per acabar, la quarta part pertany a l’última estrofa, i és on l’autor fa una petita reflexió.
El tema principal del poema és queenveja la saviesa, el coneixement i la pervivència d’un arbre, en aquest cas un auró, i mostra una reflexió moral i existencial. El tema es veu reflectit a mesura que es va llegint el poema. A la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aura
  • Aura
  • Aura
  • Aura
  • Aura
  • Aura
  • aure
  • Aura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS