C. Claudel

Páginas: 3 (690 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Buscar informació de la vida de Camille Claudel i breu anàlisi d'alguna obra

Camille Claudel (Fère-en-Tardenois, Aisne; 8 de desembre de 1864 - Montdevergues, Vaucluse, 19 d'octubre de 1943);escultora francesa, germana del poeta, dramaturg i diplomàtic francès Paul Claudel i amant i col·laboradora d'Auguste Rodin.
Des de la seva infància Camille va ser una apassionada de l'escultura; jugavaamb el fang i esculpia a les persones que l'envoltaven, com al seu germà Paúl i a la seva serventa Helene. Va arribar a París el 1883 amb la finalitat de perfeccionar el seu art i ingressà al'acadèmia Colarossi. El 1882 és acceptada per Paul Dubois, director de l'Escola Nacional de Belles Arts. Té la seva primera trobada amb Auguste Rodin el 1883, i l'any següent comença a treballar al seu taller.Camille posa per a ell i col·labora en la realització de les figures de la monumental Les Portes de l'Infern.
L'obra de l'escultora, a pesar de ser molt propera a la del seu mestre, té el seu tocpersonal i femení, sense ser mai una còpia: per això, Octave Mirbeau va proclamar el seu geni. A part de ser una de les seves principals col·laboradores, va ser també la seva amant i companya durantalguns anys; es va convertir en el seu model i musa, inspirant obres com la Danaïde o Fugit Amor. Es produeix entre ambdós un clima de col·laboració i enfrontament que enriqueix la labor mútua.
Tot i lapassió, la relació entre Rodin i Camille és complicada, conflictiva i amb contínues interrupcions i crisis. Freqüenten junts els ambients artístics i culturals més importants del París de l'època ipassen junts llargs períodes fora de la ciutat però Rodin està unit sentimentalment a altra dona, Rose Beuret, a qui no té intenció d'abandonar per a casar-se amb Camille. Aquesta situació serà lainspiració d'una de les obres més importants de Camille: L'Age Mur.
Una vegada trencada la seva relació amb l'escultor, entra en la seva vida Claude Debussy però també ell està unit a altra dona....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Camille claudel
  • Camille Claudel
  • Camile claudel
  • resumen de pelicula camille claudel
  • reporte camille claudel
  • Analisis de pelicula Camile Claudel
  • Fckc c c c c
  • ´ç´-ç´-ç´-

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS