L'amor de les tres taronges

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
L’amor de les tres taronges es una rondalla meravellosa. Rondalles d’animals, llegendes que es basen en fets sobre la vida d’un rei, sant o el bon Jesús, i les rondalles meravelloses. Aquestesdarreres són les que n’hi ha més en els toms. Els deim meravelloses perquè la màgia té elements importants, els elements màgics.
Les rondalles comencen sempre amb una formula d’inici i una forma detancaments. Aquestes formules era per mermetre la màgia, es feien parèntesi per amollar la màgia i es tancava quan s’acabava. Això era perquè antigament es creia amb la màgia i perquè hi hagués unrespecta, perquè en tenien com a por.
Quan un nin mos demana que sempre li contem la mateixa rondalla es perquè es sent insegur i perquè d’alguna manera sempre hi veuen una cosa nova en cada repetició.
Ales rondalles apareixen temes com la zoofilia, el creixement personal i la maduració, relaciones entre mares i fills, relacions entre germans, relació amorosa entre pares i filles,... o per lamaledicció d’una bruixa que fan que parteixi i emprengui un viatge.
Es el cas d’en Bernadet a l’amor de les tres taronges, un viatge que podem comparar amb itaca, per endinsar-se amb el que es desconegut iel que suposa lluitar contra obstacles. Un procés de creixement vital com a persona. Això es un VIATGE.
Tots els Bernats a les rondalles tenen el mateix perfil, i les heroïnes, anomenadesCatlinetes, també tenen el mateix perfi. Aixó vo dir que l’heroi de la rondalla es pla, no té coses socures en la seva personalitat, perquè preten qu ele vegem com a simbols. No els hi afecta les malalties, eltemps ni la mort, perquè son prototips i simbols. En canvi, els altre personatges humans si que es poden morir, posar-se malalt i els hi passa moltes coses.
És un món de blanc i negres, de veritatsabsolutes...un món blan o negre.
En Bernadet pren un viatge que si que ha de fer es nin i l’adut, un viatge per madurar. En aquest viatge trobarà qui el vulgui ajudar o no, elements màgics o una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Noia De Les Taronges
  • L'amor cortés
  • La Història De L'Amor
  • L'amor Esclau.
  • que l'amor ens salvi de la vida
  • Sobre l'amor durant la postmodernitat
  • Comentari aglae i les taronges
  • L'amor es cosa de quimics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS