L'Art Grec Classic

Páginas: 2 (311 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
L'art de l'antiga Grècia és l'estil elaborat pels antics artistes grecs, caracteritzat per la recerca de la «bellesa ideal», recreant el «món ideal» del model platònic, o mitjançant la«imitació de la natura» en el sentit de la mimesi aristotèlica.

La cultura desenvolupada pels antics grecs estableix els fonaments de la cultura occidental. D'ella van sorgir els conceptes iprincipis de l'art, la filosofia i el saber posterior. L'art grec s'inicia de manera autònoma al final de la civilització micènica, prop del 1100 aC.

Els historiadors d'art defineixen en generall'art grec antic com l'art produït a la regió de llengua grega entre el segle X aC i el segle I dC i n'exclouen, en general, l'art de les civilitzacions minoica i micènica, que existia entre elsegle XV aC i el segle XII aC; encara que s'hagi tractat de cultures que parlaven el grec, no existeix continuïtat —o n'existeix molt poca— entre l'art d'aquestes civilitzacions i l'art grecposterior. En lloc de les representacions vegetals naturalistes de l'època micènica apareixen els dissenys amb línies geomètriques i només més tard es torna a la representació d'animals i personesamb formes esquemàtiques. Es va passar per diversos períodes, copiant-se d'anteriors civilitzacions d'Egipte i Mesopotàmia però sempre amb creacions noves.

L'Acròpoli d'Atenes és l'acròpoligrega més important. Una gran part dels edificis arquitectònics de què consta es van edificar durant l'època de Pèricles (499-429 aC).

Els pintors i els escultors grecs van adquirir la sevatècnica per l'aprenentatge, sovint iniciats pel seu pare i protegits per rics mecenes. Encara que alguns es van tornar coneguts i admirats, no tenien el mateix estatut social que els poetes oels dramaturgs de la mateixa època. Només des del període hel·lenístic, després del 320 aC, va ser quan els artistes van començar a ser reconeguts com una categoria social de ple dret.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introducció general a l'art Grec
  • Introducció a l'art grec
  • Historia de l'art clàssic: roma
  • Època Clàssica Greco
  • Hº de l'art- Art Grec
  • Historia de l'Art: Art Grec
  • Historia de l'art Resum Periode arcaic, clàssic i hel·lenístic (+característiques de cadascun)
  • L'art grec, déus i herois

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS