L'efecte mozart

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
Influència de la música (clàssica) en el cos humà

La musicoteràpia


La música actua d’alguna manera sobre la ment i el cos, no es tracta només d’allò que s’escolta, sinó també de totallò que passa que fa que la música formi part de nosaltres.

La musicoteràpia és l'ús de la música (del seu so, ritme, harmonia, melodia…) amb la finalitat de prevenir el deteriorament de la salut od'ajudar a la millora de l'organisme. Es troba vinculada a la psicologia, la pedagogia i la logopèdia.
La musicoteràpia parteix del fet constatat per qualsevol del plaer, benestar, tranquil·litat ialtres efectes emocionals agradables que proporciona la música (com per exemple les cançons de bressol que canten les mares als nadons per donar-los benestar i comoditat per dormir). A partir d’aquíla musicoteràpia investiga i intenta descobrir solucions per tal de millorar la nostra salut de manera diferent a altres solucions terapèutiques més convencionals.

Les tècniques utilitzades són benvariants segons el terapeuta, tot i que hi ha comunitats que han aconseguit unir grups de musicoterapeutes. Aquest terreny és tan extens que fa que el que pensa cadascú sigui correcte. Generalment,les coincidències entre ells es deuen més a principis psicològics, filosòfics i musicals que no pas purament tècnics.
Cada tècnica, però, posseeix a la seva manera un valor específic i uns resultatscomprovables i una riquesa cultural i filosòfica digna.

La musicoteràpia està indicada a nens amb dificultats d'aprenentatge, problemes de conducta, nens autistes, amb deficiència mental, ambdificultats en la socialització, amb baix amor propi o amb trastorns mèdics crònics o degeneratius com càncer, cardiopaties, problemes de dolor, etc.
També s'utilitza en persones amb malaltiesdegeneratives degudes a l'edat com l’Alzheimer, amb problemes d'abús de substàncies, dany cerebral degut a malalties o traumatismes, incapacitats físiques, problemes de dolor agut o crònic o a persones amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mozart
  • Mozart
  • Mozart
  • Mozart
  • mozart
  • mozart
  • mozart
  • Mozart

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS