L'esport com a teràpia curativa

Páginas: 14 (3389 palabras) Publicado: 30 de junio de 2013


Índex






Introducció
Amb aquest treball pretenem estudiar les propietats terapèutiques de les activitats esportives i els seus beneficis dintre d’alguns casos.
Per començar amb aquest treball farem una petita introducció sobre l’esport i els seus antecedents històrics i socials.
Per continuar parlarem de la part funcional que té sobre la ment, tema del qual es parla ben poc.Seguidament parlarem sobre algunes de les propietats terapèutiques que té l’esport com dins de determinades afeccions o dolences.
Després parlarem de la rehabilitació de les persones en diferents àmbits. A més hem inclòs una gravació en la qual fem una entrevista a quatre persones que han passat per rehabilitació per diferents motius. Ells ens explicaran quin motiu els va portar a recuperació, comva ser la visita al metge, quin diagnòstic els van fer i quines activitats van fer a rehabilitació.
Als annexos hem adjuntat un vídeo que amplia l’esport com a teràpia psicològica.
Per acabar hem escrit unes conclusions a tot el treball.
L’esport a grans trets
L’esport no només és una forma de entreteniment, oci i socialització; l’esport és un mètode directe en contra de diferents malalties ipatologies ja que s’enforteix el nostre cos físicament i la nostra ment proporcionant equilibri mental i físic.
Aquest té una gran influencia i importància a moltes cultures. Un clar exemple, el qual tothom coneixem, són les arts marcials. Aquestes tècniques provenen d’orient i des de fa milers i milers d’anys són practicades per persones que creuen que el domini del cos quan arriba a certsnivells de control, produeix a la persona una transcendència, un canvi de nivell que la consciencia pateix, i fins i tot es creu que la persona pot arribar a veure alguna cosa més enllà.
Tot i que la conscienciació sobre la importància de l’esport com a prevenció de multitud de malalties , la humanitat cada vegada és més sedentària, cada vegada es mou menys. Els treballs a les oficines, la utilitzacióde cotxes per a qualsevol tasca quotidiana i els menjars escombraria, entre altres, està produint una descendència de l’activitat física diària d’una persona d’edat mitja.
La falta de mobilitat produeix un augment en el índex de massa corporal de la població mundial, sent els Estats Units d’Amèrica la nació amb més habitants amb sobrepès. Però el problema no és el sobrepès, sinó les malaltiesque aquest produeix. Per exemple, nombrosos estudis demostren que més de la meitat de les persones amb hipertensió són o han sigut persones amb sobrepès o obesitat. Això es degut a que la grassa no necessària s’associa als problemes metabòlics produint diabetis, hiperglucèmia o hipertensió, entre d’altres.
Per aquest i altres motius és de gran importància la conscienciació popular que s’estàportant a terme per part de entitats públiques i privades, perquè tot i que cada vegada és menys freqüent fer exercici regularment, també cal dir que la conscienciació és major i que l’esforç que s’està fent per advertir a la població dels riscos de el sedentarisme ha augmentat.
La teràpia psicològica
És evident i lògic que l’esport afavoreix positivament l’estat físic d’una persona, els estudis sóninnumerables i les conclusions són comunes i indiscutibles. Però és l’esport i l’exercici físic una forma d’evitar problemes psicològics? Doncs bé, si en el camp físic són els científics els que investiguen les propietats beneficioses de l’esport, en el camp psicològic són eminents psicòlegs el que aproven la part beneficiosa de fer exercici per a la ment.
Però com pot ser que fer exercici siguibeneficiós per la ment? És més fàcil del que sembla, una persona que aconsegueix deixar la seva ment en blanc i no pensar en res està afavorint a la seva ment evadint-la de funcionar i si bé, l’exercici és una bona forma de no pensar en la vida quotidiana que ens envolta com poden ser problemes familiars, econòmics, socials o amorosos.
Tots hem escoltat alguna vegada el dit: “mens sana in...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comidas curativas (resumen espisodios)
  • FREGOSA COM TE CURATIVO
  • El cacao como medicina curativa
  • A llorar como terapia
  • Humor como Terapia
  • La Musica Como Terapia
  • Pnl Como Terapia De Duelo
  • La risa como terapia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS