L'Estany De Foc

Páginas: 18 (4298 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014

L’ESTANY DE FOC









José Verdú Marín 1ºBatx C
Qüestions general
1.- El tipus de narrador és omniscient, en tercera persona.



2.- L’estructura externa de la novel·la es la següent:
Primera Part: Les paraules del llibre. Té 16 capítols. (Pàg. 9)
Segona part: Cel nou i terra nova. Té 17 capítols. (Pàg. 115)Tercera part: Les obres dels morts. Té 23 capítols. (Pàg.237)
Apèndix (Pàg.395)





3.-L’estructura interna es la següent: Amb l'arribada de Monasterio al poder, la vida a València comença a ser més dura, sobretot per als infidels de la fe. (Plantejament) L'objectiu principal de Monasterio és perseguir Daniel Vives acusat de tindre una bíblia en la llengua popular del poble.  El llibrecompte tot el que fa Vives per a salvar la bíblia. La implacable insistència de Monasterio per trobar a Vives i per castigar als jueus infidels. (Nus) Tot acaba amb la foguera que crema el cos de Pere Torrella, mèdic del poble, junt amb la bíblia en presència de tot el poble de València i Vives.(Desenllaç)








4.-La persecució del jueus infiels a la fe cristiana.




5.-L'estanyde foc és la part de l'infern on van les persones que el que han fet estan greu que no es mereixen ni viure en l'infern, directament han de ser cremades per a converirse en cendres i morir. Es podria considerar com una metàfora, ja que les persones que fan quelcom molt greu condemnat per la Inquisició són cremades, d'esta manera simbolitzant que el que han fet és tan fort que no es mereixen nimorir i anar a l'infern, directament han de ser convertides en cendra.







6.-Si, la novel·la presenta els fets d'una manera maniquea perquè és una novel·la històrica i no totes les persones en la vida real són bones o fan el bé, ademés d'esta manera s'atrau més al lector i l'involucra més en la història, ja que establix en la seua ment uns gustos cap a uns personatges i altres, estantpotser més a favor dels personatges bons com és el meu cas o a favor dels antagonistes. També el posar personatges oposats li dóna acció a la novel·la i la fa més entretinguda perquè si tots els personatges foren bons i no li feren malament a ningú noli pareixeria atractiva per a llegir.





7.- Protagonistes: Daniel Vives i Pere Torrella
Antagonistes: Castor i Juan de Monasterio.8.-
8 personatges històrics:
Rei Ferran de la Corona d’Aragó. (Pàg.271)
Rei de Francia, no posa nom. (Pàg.271)
El Papa valencià Roderic de Borja. ( Pàg.264)
Alexandre VI (Pàg.264)
Reina Isabel de la Corona d’Aragó ( Pàg. 228)
Moisés (Pàg.187)
Jahvé (Pàg.187)
Martin Ponce de León, arquebisbe de Messina. ( Pàg.345)
Francisco Sánchez de la Fuente, bisbe d’Àvila. ( Pàg.345)





9.-La narració no seguix l'orde cronològic perquè en un capitule comença comptant-te una fets que deixa en suspens, desperquè en el següent capitule reprén un altre fet anterior, màs avant torna a reprendre el tema deixat a mitges i així contínuament. Per això no porta un orde, ja que va botant d'un moment del temps a un altre.





10.- La bíblia el que té de particular és que està escrita enla llengua del poble, per això tot el món podria entendre la paraula de Déu. No esta molt clar, mes o menys, cap a l'any 1488. La bíblia va ser traduïda per Daniel Vives i pel llavors l’ inquisidor de València, Jaume Borrell. (Pàg.66) L'autoria se li atribueix al mestre Bonifaci Ferrer, doctor en Sacra Teologia i germà del famós Vicent Ferrer. (Pàg.67) No volen que existisca perquè d'esta maneraja no podran enganyar al poble, i este podrà usar la bíblia encontra de la Inquisició. La perseguix Monasterio i no para fins que al final de l'obra la troba a casa de Pere Torrella i la cremen junt amb Pere en la plaça. L'únic que sobreviu d'ella és uns fulls.






11.- Si ha existit en realitat aquesta bíblia, perqué es una novel·la histórica i això vol dir que l’autor s’ha informat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'estany de foc
  • L'estany de foc
  • L'estany de foc resumen en valenciano
  • Las Focas
  • focas
  • focos
  • Focos
  • el foco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS