L'Illa A La Deriva

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2012
L´illa a la deriva



TÍTOL: L´ILLA A LA DERIVA
AUTOR: TERESA BROSETA
NOM DEL ALUMNE: HUGO BELTRAN BELTRAN
CURS: 1ºA “ESO”
ASSIGNATURA: VALENCIÀ
ÍNDEX
* RESUM DEL LLIBRE……………………………….. Pàg. 1
* PERSONATGES…………………………………… Pàg. 2
* LLOC ON PASSA L’ACCIÓ……………………….. Pàg. 3
* TEMPS…………………………………………….... Pàg. 3
*NARRADOR………………………………………... Pàg. 3
* OPINIÓ PERSONAL……………………………….. Pàg. 4
* LÈXIC QUE NO ENTENC………………………… Pàg. 4

RESUM


Làriba és una illa que viatja per la Mediterrània sense rumb fix. Hi ha diferents teories que expliquen aquesta peculiaritat, però els seus habitants no saben quina és la certa.
Ocupat per esbrinar quin serà el dia en què l’illa arriba a tocar terra tenim Pere, uncientífic d’uns trenta anys. Viu tancat al seu laboratori fent càlculs i més càlculs. Ximo, un xiquet de dotze anys, és el seu comunicador amb la resta del poble.
La història comença un dia de juliol, quan Ximo avisa en Pere que estan a punt de tocar terra. La notícia trastoca les teories del científic, que pensava que arribarien a Mallorca a principis d’octubre. L’alegria de tots elshabitants de Làriba, encantats de visitar un poble nou, no té res a veure amb la tristesa de Pere. Ximo intenta animar el seu amic portant-lo a sopar a casa seva i mostrant-li els coloms que cria son pare.
Durant el sopar, Pere conta el perquè de la seua tristesa: fa quinze anys es va enamorar de Marina, una jove de la Vila Joiosa que passejava cada matí per la platja. Després de tres mesos a la Vila,Làriba, com sempre, hagué de partir i des d’aquell moment Pere no ha tornat a saber res de Marina. Pensava que arribant a Mallorca tindria la possibilitat de trobar-la, però si tocaven terra abans de Nadal, els càlculs que havia fet durant tants anys no li valien de res. Pau, el pare de Ximo, és colombaire i vol aprofitar els coloms per a portar missatges. Després de molts dubtes, Pere es decideixa enviar un missatge a Marina amb Raig, un dels coloms de Pau que, després d’olorar un mocador de la jove ix volant amb rumb desconegut.
Passa molt de temps sense que tingueren notícies del colom i Pere s’impacienta cada vegada més. A la fi, arriba Raig amb un missatge de Marina. Ella també ha estat buscant Pere, seguint les parades de Làriba, però li ha estat impossible coincidir amb ell. Quanrep el missatge la noia es troba a Igumenitsa, Grècia, i això fa que es puguen comunicar per correu. En una carta li explica que voldria viure a Làriba, perquè, per tot el que ha viscut arreu del món s’ha adonat que els habitants de l’illa pel fet de viure en llocs diversos amb llengües i cultures diferents, són molt més tolerants que la resta del món, i aquest és el futur que vol per als seusfills. Davant d’aquesta situació, Pere s’ha de posar mans a l’obra per a aconseguir que Marina puga arribar a l’illa. Esborra de la pissarra tots els càlculs anteriors i comença de nou, fins que descobreix que els moviments de Làriba són cíclics, com els de la Terra i la Lluna, però amb més temps. Així, Làriba farà terra a la Vila setze anys després d’aquella primera vegada en la què Pere coneguéMarina, i ara per fi, els dos amants es podran estimar per sempre més.



PERSONATGES

* PERE: És un noi d’uns 30anys caracteritzat per ser l’home més tímid del món i a la vegada per ser el més nerviós. Treballa com a científic i en aquesta historia es el protagonista.

* XIMO: És un xiquet de 12 anys i la seua principal virtut és que no és gens tímid. Ell és el millor amic den Pere i l’ajudarà en aquesta història en molts moments a escollir el camí adequat. És un personatge secundari encara que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa a la deriva
  • l'illa
  • l'illa de l'holandes
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • Derivadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS