L'Aluminosi I Carbonatació

Páginas: 3 (619 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
luminosis i la caebonataci´
L'aluminosi i la carbonatació



L'Aluminosi

Es denomina aluminosi a una patologia del formigó que es manifesta especialment en les biguetes dels forjats delsedificis, per la qual el formigó utilitzat perd les seves propietats fent-se menys resistent i més porós, posant així en perill l'estabilitat de l'edifici.
Aquesta patologia es deu al ciment aluminós(CAC-R) emprat en la fabricació d'algunes biguetes, ja que forjava més ràpidament que els ciments tradicionals, reduint el temps d'emmagatzematge en fàbrica. Aquest ciment porta una alta concentraciód'alúmina, el que li provoca canvis químics davant de determinats agents, alterant les seves propietats. A altes temperatures i humitats altes l'estructura d'aquest ciment passa de hexagonal a cúbica,aquesta última més densa. Això fa que les partícules de ciment ocupin menys i per tant l'estructura global adquireixi una major porositat, de manera que perd resistència mecànica.
Els agents que actuensón atmosfèrics, trobant major incidència de casos en climes marítims amb ambients salins i zones industrials amb ambients contaminants. També és habitual trobar aluminosi associada a filtracions perla presència constant d'humitat a través de les fissures aparegudes en cobertes, pel que és freqüent l'aparició de la patologia en forjats de coberta, més exposats que els interiors. En qualsevolaltra situació la bigueta funciona normalment.



Casos a Espanya

A Espanya es va emprar especialment aquest ciment entre 1950 i 1970 en plena expansió de la construcció. El cas més famósd'aluminosi a Espanya és el de l'Estadi Vicente Calderón, construcció especialment vulnerable per la seva situació propera al riu Manzanares (augment d'humitat) i altres agents químics (trànsit de la M-30).En lloc de ser enderrocat, com a mesura de seguretat va ser restaurada la seva estructura. D'altra banda, alguns edificis situats a la costa mediterrània en la construcció del qual va usar aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I
  • I
  • algo i
  • I
  • I
  • Tu I Yo
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS