l'estatua de pigmalio

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014

COMENTARI DE TEXT: L’ESTÀTUA DE PIGMALIÓ

Aquest mite de l’estàtua de Pigmalió pertany a un dels quinze llibres o capítols de les Metamorfosis d’Ovidi. Correspon al gènere literari de lanarrativa. Com és un text adaptat està en forma de narració però originàriament era poesia. És un text mitològic, ja que reflecteix les pors, inquietuds, ambicions i esperances consubstancials a l’ésser humàmitjançant ells relats en què tot sembla possible.
El tema principal del relat és l’amor, ja que Pigmalió s’enamora de l’estàtua de marfil que ell mateix havia creat i finalment la deesa Venusconverteix l’estàtua en una dona de carn i ossos. També hi apareixen altres temes com la soledat, ja que, primerament, Pigmalió no té èxit en l’amor, o la felicitat que sent l’home quan veu que l’estàtuas’ha convertit en dona.
El text consta d’un plantejament, un nus i un desenllaç. El plantejament correspon de la primera línia fins a la numero catorze, en què es presenta a Pigmalió i l’estàtua. El nusconsta de la catorzena línea fins a la vint-i-nou, en què explica la trama de la historia i la transformació de l’estàtua i finalment el desenllaç comporta des de la trentena línea fins a les últimeslínies del relat, en què s’explica que l’estàtua es torna humana i que finalment es casen i tenen un fill.
El relat està en passat, en tercera persona. Bàsicament és un text narratiu, encara que estroben molts elements descriptius. En el primer paràgraf és més descriptiu, ja que descriu a Pigmalió, igual que en el segon i en el sisè es descriu l’estàtua i la transformació de aquesta en dona. Elnarrador és extern, aquest no en coneix els fets a la perfecció ni de primera mà, sinó que sap els fets principals i bàsics. No hi han frases fetes en aquest fragment però sí que hi han moltsadjectius. Les oracions segueixen l’ordre lògic, no s’altera l’estructura d’una oració normal.
La historia explica en resumides paraules la vida de Pigmalió i el que li havia anat succeint al llarg...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PigMali
  • Efecte Pigmalio
  • Pigmalió
  • l'estatua sense rostre
  • Resum: L'estàtua sense rostre
  • anàlisi comparatiu de les dues adaptacions catales del Pigmalió
  • Pigmali N En La Gerencia
  • L'estatua sense rostre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS