-Ñj-Ñ

Páginas: 17 (4044 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
CONTEXT HISTÒRIC
Filosofia moderna
El marc polític i social del regne unit farà que aparegui una filosofia politica diferent amb hobbes i locke, que sera la base de les societats democratiques actuals.
Hi ha un increment comercial que potenciarà la burgesia. Donarà suport al parlament, cosa que farà que agafi postures absolutistes antimonàrquiques reivindicant més autoritat i més influènciaparlamentària.
Ideològicament es dona una tensió entre antiabsolutistes i liberals que posarà de relleu dos qüestions de reflexió política:
* La legitimació del poder reflexada en la tensió monarquia vs. Parlament.
* L’enfrontament religiós catòlics vs. Anglicans. Els catòlics estaran a favor del parlament mentre que els anglicans estaran a favor del rei.
Es donarà un moviment il·lustrata França que farà que aparegui una nova concepció política. Sorgeixen les figures de Rousseau, Montesquieu i Voltaire

Tot això comportarà una inestabilitat política.

Al segle XVI finalitza la dinastia Tudor amb Isabel I com a última reina. Desprès apareix la casa Estuard amb Carles I, aquest dissolia sovintment el parlament. Aquest fet comporta una guerra civil que conclou amb una repúblicaamb Cromwell com a governant. Era un govern absolutista que va tornar a desembocar en una guerra civil que provocarà la restauració de la monarquia, aquest cop moderada amb Carles II.
Jaume II defensava el poder del rei y el poder del parlament. Es fa una sintetització de declaració de dret que estableix la superioritat del rei davant de la voluntat del rei. Aquesta consisteix en la implantaciódel sufragi universal, la igualtat davant la llei i la igualtat social.
Aleshores triomfa la llibertat individual, llibertat de la propietat privada i la llibertat d’imprenta. D’altra banda sorgeix la exigència de la divisió de poders en executiu, judicial i legislatiu. Ja que es creu que si el poder està dividit s’evitarà la corrupció.

Anglaterra es converteix en la primera potència comercialcapitalista del món.

BIOGRAFIA
John Locke va néixer a Anglaterra, el 29 d'agost de 1632.

Locke era més famós per ser filòsof que no pas com a pedagog. Pràcticament tot el pensament posterior va ser influenciat pel seu empirisme, fins a desembocar en l'escepticisme de Hume. Va influir en les idees de la Revolució Gloriosa i la Declaració de Drets Britànica de 1689.

Locke va bolcarl'experiència de la seva vida intel·lectual en dues obres mestres: Assaig sobre l'enteniment humà (1690) i Pensaments sobre educació (1692).

TEORIA EPISTEMOLÒGICA

John Locke considera que l'única possibilitat de coneixement es fa a través de l'experiència sensible, negant qualsevol possibilitat de coneixement, tal com proposava Descartes, amb les idees innates. Les idees són la representació quela ment fa d'alguna cosa. En aquest cas és la impossibilitat de les idees innates, ja que sense cap experiència prèvia no podem tenir cap representació en la ment. No podem saber com són les coses, sinó com aquestes coses afecten als nostres sentits.
John Locke intenta demostrar perquè no hi ha aquests principis innats:
• No hi ha cap coneixement que la humanitat tingui com a coneixementuniversal, el que sí existiria amb aquests principis innats. Els nens o deficients desconeixen el que els adults consideren com a cert, però després d'haver-ho après i experimentat.
• La ment humana no posseeix cap coneixement previ, i en l'experiència es fonamenta tot el coneixement, sense arribar a conèixer la realitat en si, sinó només com aquesta és coneguda pels nostres sentits.
• L'evidènciano és cap prova de innatisme, sinó de l'existència d'experiències similars.

En conclusió, la seva epistemologia (teoria del coneixement) no creu en l'existència de l'innatisme i el determinisme, considerant el coneixement d'origen sensorial, de manera que rebutja la idea absoluta en favor de la probabilística matemàtica. D'altra els seus pensaments també contenen elements del racionalisme i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • n n nj
  • NJ--Ñ
  • Nj,n,n
  • n nj j
  • poji nj ñj kjh vihhv
  • A O DE LA DIVERDIFICACI N PRODUCTIVA Y DEL FORTALECIMIENTO DE LA EDUCACI Nj
  • dgbh nj
  • nj mgvg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS