1

Páginas: 6 (1289 palabras) Publicado: 29 de abril de 2015
1. L’origen i diversificació dels éssers vius

Esdeveniments importants en la història de la vida i dels “organismes vegetals!

Fa 14.000 milions d’anys. Origen de l’univers (Big bang)
Fa 4.600 Ma. Formació del Sistema Solar després de l’explosió d’una o més supernoves. Formació de la Terra i de la Lluna. L’origen de la Terra s’ha datat a partir dels minerals més antics coneguts en la Terrazircons de 4.400 Ma trobats a Austràlia Occidental; i a partir de les roques més antigues, gneis de 4.000 Ma del nord-oest de Canadà).
Fa 3.800 – 3.600 Ma. Inici de la vida: formació de les primeres molècules orgàniques i aparició de les primeres cèl·lules (formades per abiogènesi) en la Terra. Hi ha evidències fòssils de la presència de bacteris anaeròbis. L’atomosfera de la terra no contenia oxigen,i tota la vida (cèl·lules bacterianes) era anaeròbia.
Fa 3.600 – 2.700 Ma. Origen, evolució i diversificació de les primeres formes de vida; s’han trobat evidències fòssils de procariotes quimiòtrofs i fotòtrofs, heteròtrofs i autòtrofs, aerobis i anaerobis). Trobem fotosíntesi anoxigènica en bacteris purpuris i verds (mitjançant bacterioclorofil·la i diferents compostos com a donantsd’electrons: hidrogen, sulfhídric, sofre, compostos químics) i fotosíntesi oxigènica en cianobacteris (mitjançant clorofil·les, i aigua como donant d’electrons) de manera que l’atmosfera es comença a tornar-se oxidant. S’han trobat fòssils de l’acció de cianobacteris: estromatòlits. Són unes roques formades per cianobacteris, els quals durant el dia fan la fotosíntesi i granets de sorra s’acumulen a lasuperfície de la roca. Quan arriba la nit, els cianobacteris alliberen una substància mucosa que enganxa aquests grans de sorra que hi pugui haver i serà el que anirà formant la roca.
Fa 2.700 Ma. Primeres evidències moleculars de l’existència d’eucariotes. Separació dels arquebacteris, eubacteris i eucariotes.
Fa 2.500 Ma. Quan l’atmosfera es torna oxigènica, apareixen les primeres cèl·lules capacesd’utilitzar l’oxigen “tòxic” i convertir-lo en energia (ATP) i aigua. Els organismes que poden créixer en una atmosfera amb oxigen s’adaptaven millor al medi ambient.
Fa 1.800 Ma. Primers fòssils de cèl·lules amb orgànuls i sistemes complexos de multiplicació i reproducció (eucariotes).
Fa 1.400 – 1.200 Ma. Primers organismes multicel·lulars en els vegetals (algues i fongs pluricel·lulars).
Fa 670 Ma.Apareixen els primers invertebrats.
Fa 505 Ma. Apareixen els Cloròfits i Rodòfits (algues)
Fa 450 Ma. Invasió i conquesta del medi terrestre per les plantes (embriòfits) i desenvolupament de teixits conductors (plantes vasculars).
Fa 286 Ma. Primeres plantes amb llavors (progimnospermes i gimnospermes): la independència definitiva de l’aigua.
Fa 110 Ma. Desenvolupament i radiació de les plantes ambflors (angiospermes): màxima interrelació dels animals i les plantes.
Fa 2 Ma. Aparició dels Homínids


Diferents hipòtesis de la formació de les primeres cèl·lules:
Abiogènesi. Les condicions físico-quimiques de la terra són les responsables de l’aparició de les cèl·lules. Aquestes condicions són: abundants fonts d’energia (descàrregues elèctriques, erupcions volcàniques i radiació UV), lacomposició de l’atmosfera (N2, CO2, gasos nobles, H2 i CO, sense la presència de O2) i l’impacte dels meteorits.
Stanley Miller va demostrar el 1953 que es poden obetnir molècules orgàniques essencials per a la vida a partir de molècules inorgàniques molt simples i abundants en l’atmosfera terrestre primitiva, el que s’anomena “el brou primordial”, sotmeses a descàrregues elèctriques molt elevades(font d’energia).


H2O + NH3 + CH4 + H2 CnHnNH (aminoàcids)

En successius experiments, altres autors també han obtingut àcids nucleïcs i ATP.

Panspèrmia. Aquesta teoria defensa que la vida a la Terra va venir d’altres planetes amb meteorits o asteroides que van caure a la Terra.
Creacionisme. Defensa que la vida ha estat creada per Déu.

Evolució de la biodiversitat
Al llarg de la vida de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1
  • El párrafo 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1
  • ACTIVIDAD 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS