Analisi LGTB

Páginas: 11 (2593 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2015


Índex.
1. Introducció. 1
2. Anàlisi. 2
2.1. Estructural. 2
2.2. Vivencial. 2
2.3. Relacional. 2
3. Conclusions. 3
4. Bibliografia. 4


1. Introducció.

En aquest treball em volgut analitzar dos desigualtats que pateixen actualment diferents col·lectius dins la societat, considerada “moderna”, en la qual vivim.
Els anàlisi han estat fets a partir de les conferències que es van realitzar dinsl’assignatura de Desigualtat i Exclusió Social que s’ha dut a terme durant el segon semestre del curs de Treball Social.
Per una banda, s’ha analitzat la situació que viuen actualment aquelles persones que pateixen qualsevol tipus de malaltia mental com per exemple l’esquizofrènia, la bipolaritat, despressions, etc... Seguidament també s’ha analitzat el col·lectiu LGTB (i les seves variants).
Elsanàlisis s’han portat a terme segons tres nivell. Primer s’ha presentat una reflexió de la part estructural, on s’ha analitzat l’origen, les causes, les característiques i l’exclusió dels dos col·lectius. Seguidament trobem la part vivencial, on hi ha una reflexió sobre les diferents maneres en que els subjectes socials experimenten les situacions en les quals es troben. I per acabar, la partrelacional, on s’analitza la manera en què construïm les representacions i imatges dels diferents col·lectius.
Per finalitzar, volem dir que em escollit aquests dos subjectes d’estudi ja que creiem que són els que més desigualtats pateixen, són els que ens van cridar més l’atenció i són els que pensem que porten molts anys lluitant per aconseguir una igualtat.

2. Anàlisi Salut Mental
2.1. Estructural.Tothom té salut mental, igual que totes les persones tenim salut física. Tant una salut com l’altra canvia durant el transcurs de la nostra vida, ja que tant la nostra ment com el nostre cos es poden sentir malament. Els problemes de salut mental són molt més comuns del que la gent pensa, ja que una de cada quatre persones n’experimenten o experimentaran algun al llarg de la seva vida.
La salutmental no és només l’absència d’un trastorn mental. L'OMS la defineix com “un estat de benestar en el qual la persona és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, pot treballar de forma fructífera i fer una contribució a la seva comunitat.”
D’acord amb el que diu l’OMS tenir un diagnòstic de salut mental no suposa, per tant, un impediment per portar unavida normalitzada en comunitat, i per gaudir d’una bona salut mental.
Ara bé, què són els trastorns mentals? Els trastorns mentals es refereixen a una àmplia gamma de condicions de salut mental que afecten temporalment i substancialment la capacitat de les persones per afrontar les demandes de la vida diària. Aquesta condició pot causar alteracions de pensament, de percepció, d’estat d’ànim, depersonalitat o de comportament, tot i que de vegades és invisible i no aparent davant els altres. A diferència de la discapacitat psíquica o la demència, el trastorn mental no disminueix ni deteriora les facultats mentals, sinó que les altera de forma esporàdica.
El tractament i la recuperació són possibles i moltes persones amb un problema de salut mental  portem una vida normalitzada.
Moltespersones no veuen a les persones amb malaltia mental com a persones malaltes, sinó que les veuen com a persones que estan “bojos”, per tant, estan creant una discriminació cap a ells. A menor coneixement del trastorn, major és l’estigma que comporta, per això hauríem de crear campanyes socials que afavorissin el coneixement de la població sobre aquests temes.
2.2. Vivencial.
Les persones que pateixenalgun tipus de malaltia mental tenen diferents formes d’enfrontar-se al món i al seu desenvolupament biospicosocial. Algunes de les estratègies podrien ser: adaptativa, conflictiva, individual, col·lectiva, passives, actives, conscients, inconscients..
Pel que vam poder comprovar al seminari de salut mental, existeixen centres que ajuden i acompanyen a les persones que pateixen aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lgtb
  • lgtb
  • Lgtb
  • lgtb
  • LGTB
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS