Articulo científico

Páginas: 9 (2237 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
ESTUDI SOBRE L' INFLUÈNCIA DE L' ESTAT D´ÀNIM EN EL TEMPS MÀXIM DE FONACIÓ

Cristina.Aguilar

RESUM
El propòsit d’ aquest estudi és analitzar l’ impacte que té l’ estat d’ ànim en quan al temps màxim de fonació del quocient z , diferenciat entre homes i dones.
Per mitjà d’ una metodología
deductiva, s’ ha constatat que la variable de l’ estat d’ ànim influeix en el TMF de les persones ,tot i que cada subjecte té unes característiques fisiològiques particulars. La nostra finalitat és saber sí els homes tenen un estat anímic superior al de les dones i per tant , si el seu TMF és superior que al d’ aquestes.
L’anàlisi va mostrar una desigualtat entre sexes pel que fa a l’estat anímic i al TMF de la z .La mitjana de dones tenen un estat anímic negatiu respecte els homes i pertant tenen un TMF baix.

PARAULES CLAU : TMF , impacte anímic , quocient z , estat anímic negatiu

ABSTRACT

The purpose of this study is to analyze the impact of the mood that has the maximum phonation encourage quotient z , differentiating between man and woman.
Through a deductive method , has been found that the variable state of mind influences the TMF of people, even though eachsubject has a particular physiological characteristics. Our purpose is to know if man have a mood than women and therefore , if the TMF is higher to these.

The analysis showed an inequality between sexes in terms of mood and TMF of z . The average women has a negative mood on man and therefore has a low TMF.

KEY WORDS : TMF , Emotional impact, z ratio, negative mood

L’ estat d’ ànim, un factor influent en la respiració

És sabut que l’ aire que respirem és un aliment més important que els aliments sòlids o líquids. Una persona pot romandre viva durant dies sense beure i setmanes sense menjar però no pot estar més que uns pocs minuts sense respirar. D’ aquí que els canvis en el ritme, intensitat , freqüència i ordre de les quatre fases de la respiració poden produirmodificacions en l’ estat general de les persones amb major rapidesa que els canvis que poden produir la ingesta de substàncies. Per mitjà d’ un cert control de la respiració , les persones podem modificar el nostre estat d’ ànim , el estat de la consciència , els processos fisiològics , el tó energètic del cos ...
Per tal de centrar-nos en la respiració i l’ estat d’ànim , ens referim als treballs deDemmink-Geertman i Dejonckere ( 2002, 2008 , 2010 ) els quals parlen sobre les conseqüències que comporta l’ estrès en diferents àmbits.
Els autors citen que quan un record , una imatge o un pensament s’ interpreten com un perill , el còrtex respon enviant senyals al sistema límbic , que afegeix el to emocional de l’ experiència .El sistema límbic estimula l’ hipotàlem , que regula el sistemanerviós autònom i s’ activa una cadena de fenòmens hormonals. Aquesta cadena pot generar nombroses conseqüències físiques , és a dir , a través del sistema nerviós es poden produir canvis en la mucositat de les vies aèries , en el ritme cardíac, en la producció d’ àcid gàstric. L’ estrès també s’ ha associat amb un augment de la tensió muscular . A partir d’ aquestes dades van poder afirmar que l’estrès físic i emocional també afecta temporalment a la distribució del flux sanguini de la laringe i per tant requereix un esforç necessari per iniciar i mantenir les vibracions vocals .
Pel que fa a la respiració, aquesta està estretament relacionada amb l’ estat d’ ànim.La funció respiratòria en una persona emocionalment alterada , serà més ràpida , lleugera o poc profunda , irregular i pertant , deixant passar menys aire del necessari.
Aquest fet és constatat en un article recent de revisió , Abelson, Khan i Giardino , en el qual exposen la relació entre estrès i respiració a través de l’ eix hipotàlam-pituitari-ardenal el qual es l’ encarregat de produir aquestes alteracions del ritme , profunditat , regularitat , CO2 expirat i resistència al pas d’ aire . Aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ARTICULO CIENTIFICO
  • Articulo Cientifico
  • articulo cientifico
  • Articulo Cientifico
  • articulos cientificos
  • Articulo Cientifico
  • Articulo cientifico
  • articulo cientifico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS