baraka

Páginas: 7 (1708 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013

Qüestions:

Pregunta 1: A partir de la pel·lícula. Quin és l’objectiu de la geografia? Què estudia? Com ho aplicaries a l’educació primària?
L’objectiu de la geografia a partir de la pel·lícula podríem dir que és el d’interpretar les diversitats dels diferents territoris i les relacions entre diferents fenòmens de la naturalesa com ara les persones, l’economia del lloc, les cultures... Elque vol mostrar-nos aquesta geografia és la realitat del món en que vivim, veure la diferència entre llocs poc poblats i grans ciutats civilitzades i altament poblades. Vol mostrar la naturalesa dels llocs a partir de grans imatges de paisatges i imatges de grans ciutats com per exemple la de Tòquio, que ens la vol comparar amb la imatge dels monjos, és a dir, dos contextos ben diferents. Volveure la geografia a partir de la situació humana, és a dir, veure que el món va evolucionant per les accions de les persones. Hi ha un clar contrast entre una bellesa de la natura on es mostren muntanyes, volcans, glacials, etc, amb un paisatge creat per el consumisme, la sobreexplotació, la sobrepoblació, és a dir, un món on la globalització s’apodera dels valors de les persones. Ens separa dostemps, el de la naturalesa, on vol transmetre una gran tranquil·litat i l’altre on es mostra l’home civilitzat, on es vol mostrar el progrés que a sofert el món.
Aquesta geografia estudia de manera general la distribució en l’espai de diferents elements i fenòmens que es desenvolupen sobre aquella superfície. En aquest cas la geografia es fixa en les persones que viuen en aquesta superfície,tenint en compte les cultures i religions predominants. Es dóna èmfasi a la comparació entre les tribus i llocs poc poblats i les grans ciutats amb molta civilització. Ens vol transmetre sentiments, canvis, en general tot allò que està experimentant la naturalesa i les persones que hi viuen en ella. A més a més, estudia els canvis que ha sofert el món, això ho fa mostrant imatges de maneresrudimentàries per sobreviure i després mostrant grans llocs industrials on hi treballen milions de persones.
Penso que aquesta manera d’enfocar la geografia és bona per ensenyar als nens/es de primària ja que realment el que fas és analitzar a tot allò que ens envolta, però sobretot a les persones que viuen en aquests llocs. Penso que és molt important que tot vagi lligat als interessos delsnens/es . Per aquest motiu jo ho enfocaria a aspectes que fossin pròxims a ells, si parlem de les diferents religions o faríem a partir de la diversitat de la classe, si estudiem els paisatges parlaríem dels llocs on han viatjat... Sempre hi quan ells fossin els protagonistes i es sentissin identificats amb allò que estan aprenent, ja que és una gran manera de motivar-los. Penso que a partir delsaspectes que es plantegen a la pel·lícula es poden tractar molts altres temes diversos relacionats amb la geografia, com aspectes demogràfics, econòmics, culturals... Per això, crec que es bo tractar temes de la geografia a partir de la manera que ens mostra la pel·lícula.

Pregunta 2: Escull una escena o imatge de la pel·lícula que s’adapti als llistats de conceptes susceptibles de serdesenvolupats a classes de geografia. Quina escola geogràfica faries servir per explicar-la? Dóna els trets característics d’aquesta i raona la resposta.
Jo he escollit la imatge que es mostra la gran ciutat com és Nova York, on passen els taxis, on la gent corre per anar als llocs, on es poden veure persones diverses com vianants, vagabunds... Podem apreciar una gran aglomeració de persones que fins i totquan el vídeo passa a càmera ràpida provoca una gran impacte visual. Es vol fer un reflexa del progrés, és a dir d’una societat realment avançada. Sobretot, vol que ens fixem entre la diferència de les imatges que s’han mostrat anteriorment sobre tribus i monjos, perquè podem veure diferents estils de vida que es donen en un mateix món. Aquesta escena ens mostra un ambient molt estressat, ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Baraka
  • Baraka
  • Baraka
  • Baraka
  • Baraka
  • Baraka
  • Baraka
  • BARAKA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS