Catalàn

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
Llegeix els dos poemes. Digues quin és el tema de cadascun. Qualifica' n el to amb tres adjectius.

Aquests dos poemes pertanyen a un dels autors més significatius del barroc en la literaturacatalana, Francesc Vicenç.
El barccoc va ser una època de crisi de la literatura culte, encara així Francesc Vicenç va poder destacar i transmetre la seva poesia.
En el primer poema, anomenatElogia un galant l'hermosura D'una dama, en aquest poema diríem que el tema és la bellesa de la donzella.
En aquest poema, un home enamorat o simplement impressionat per la hermosura d'una dona,explica que ella, la donzella és la més bella de totes les dones, i que totes les dones s'han de veure reflectides en ella.
Les característiques barroques d'aquest poema és l'ús del decasíl·lab,l'ús de figures retòriques i en l'àmbit lingüístic hi ha molta influència del castellà.
El segon poema anomenat A una mossa gravada de verola és un atac ferotge a la lletjor d'una dona, jove, queha patit la verola i li ha quedat tota la cara marcada. marcada per tant, podríem dir que el tema es la desprecia, ja que expressa al detall els defectes de la jove.
En resum, hem comentat duesmostres típiques de la literatura barroca, en els seus dos estils més utilitzats, el primer un estil més sofisticat i l'altre més escatologic. El primer s'omple d'elements elegants, sensuals i tambétòpics, i en el segon es torna més dur, més groller i sarcàstic, utilitzant la burla.
Com hem dit en aquests dos poemes Francesc Vicenç Garcia ens descriu físicament a dues dames. En el primeradmira a la dama i en el segon utilitza un to ofensiu vers a la dama.

Comenta a quina estètica pertanyen aquests poemes.
Com hem dit en l'exercici anterior, aquests dos poemes utilitzen unaestètica sofisticada i un altre més escatologica. Utilitza metàfores complexes, llatinismes, al·lusions mitològiques, hipèrbatons) amb l'estètica conceptista (hipèrboles, comparacions iròniques,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS