Comentari de la pel·lícula "Temps Moderns"

Páginas: 9 (2143 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013
PRÀCTICA 1: TEMPS MODERNS per Estefania Meneses Ruiz

1. Introducció:
a) Fitxa Tècnica: La pel·lícula es titula “Temps Moderns” és de l’ any 1936. Està dirigida, escrita y protagonitzada per Charles Chaplin, en Estats Units.
És una barreja del cinema mut i sonor. Per aquestos anys ja no es feien pel·lícules mudes, ja que als Estats Units es va començar a fer pel·lícules sonores a l’ any1931. Però a Chaplin no li agradava el cinema sonor per al personatge de Charlot, que és el protagonista de la pel·lícula i per això es decideix per aquesta barreja. Aquesta va ser l’última pel·lícula que va protagonitzar Charlot.
Temps Moderns és un document original, ja que no es tracta d’ una adaptació, encara que es va inspirar en una pel·lícula francesa anomenada “A nosaltres la llibertat”.La pel·lícula és de gènere còmica però amb una vessant tràgica, al igual que la resta de les pel·lícules protagonitzades per aquest característic personatge.
b) Sinopsi: La pel·lícula tracta sobre la recerca de la felicitat d’ un vagabund, Charlot. Que comença treballant en una fàbrica i a causa del ritme ràpid i repetitiu del seu treball acaba per tornar-se boig, quan ix del psiquiàtric i tornaa eixir al món es troba amb les conseqüències de la Gran Depressió. I sense ell voler-ho es veu al cap d’ una manifestació, que acaba amb Charlot en la presó. Dins la presó el protagonista es molt feliç per que està ben considerat, ja que va evitar que uns presos s’ escaparen i porta una vida tan bona que quan li diuen d’ eixir no vol. Una vegada fora fa tot lo possible per a tornar a entrar.Només eixir, coneix a una xica pobra que furta per a poder menjar. A la fi acaben els dos arrestats però aconsegueixen escapar del furgó que els conduïa a la presó i la fugida lis condueix a un jardí on fantasien amb un futur idíl·lic junts. Açò fa que lluiten per a aconseguir eixe somni, treballant. I quan pareixia que per fi ho aconsegueixen, la policia va d’ arrere de la xica per ser vagabunda itenen que tornar a escapar. La pel·lícula termina en un camí, on els dos junts caminen feliços cap a una nova vida.

2. Context.
La pel·lícula està basada en el mateix context històric en el que es va crear, reflectia el seu moment actual en la societat de l’ any 1936. En aquest context històric hi ha que tindre en conter diverses situacions: és l’ època de darrere de la segona fase de laRevolució Industrial (que va durar fins a 1915) i també és després de l’ aparició de Henry Ford i del seu sistema de treball en cadena. A més aquesta època era la de la Gran Depressió a causa de la crisi de 1929 (per això en la pel·lícula apareix el tancament de les empreses i les conseqüents manifestacions).
Els problemes als que fa referència la pel·lícula d’ una forma còmica son conseqüències d’aquestes situacions. I son:
El treball en cadena, les fàbriques i les seues conseqüències.
Les condicions laborals.
La Tecnologia usada a les fàbriques.
El Moviment obrer.
La llibertat (coartada per les actuals condicions socials: la gran depressió i la dependència del salari).
La diferència de les classes socials.

3. Comentari.
Per abordar el problema de la industrialització i deltreball en cadena la pel·lícula es situa en una fàbrica que utilitza el sistema de treball en cadena. I critica aquest sistema des d’ un punt de vista còmic.
La primera imatge que es veu es la de un rellotge, per a remarcar la importància que li dona, aquest nou sistema de treball, al temps. Amb el sistema de treball en cadena el temps va agafar una posició de rellevància en tota empresa que el posavaen pràctica. El temps estava molt controlat per assegurar l’ eficàcia en la producció (els treballadors tenien que fitxar i els descans eren molt reduïts i també estaven molt controlats). Aquest sistema de treball repercuteix d’ una manera negativa en els treballadors, que es sentien molt controlats i estressats. L’ estrés es veu reflectit en la demència de Charlot, al qui hu ha que internar en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Temps moderns
  • SOCIALS Temps Moderns
  • Temps Moderns
  • Temps Moderns
  • Comentari pel·lícula "Solas"
  • Sòcrates. Comentari de la pel·lícula
  • The Artist Comentari De La Pel·licuLa
  • Comentari pel·lícula germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS