Dramas Rurals

Páginas: 34 (8356 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
DRAMES RURALS





Cristina Fernández 2B



































Guió per a una bona lectura del llibre.

● Resum de l’Estudi preliminar:

Al 1902 Víctor Català va publicar el llibre Drames Rurals, en aquell moment no preveia les reaccions que el recull provocaria, un any després de la publicació del seu primer llibre: El cant dels mesos Ifeia també un any que l’escriptora, Caterina Albert I Paradís, havia pres la decisió de signar els seus llibres amb el pseudònim de Víctor Català. En aquest moment l’escriptora tenia trenta dos anys I vivia a l’Escala, on havia nascut el dia dos de setembre de 1869 I on moriria el dia vint-i-set de gener de 1966.



Caterina Albert
L’escriptora es mostrava com una dona reservada condicionadaper un seguit d’obligacions familiars a causa de ser la filla gran d’una família rural. A partir de que mor el ser pare, Lluís Albert I Parareda passa a regir i administrà les propietats familiars, i des de la mort de l’àvia ha de dirigir la casa i tenir cura de la mare, una dona malaltissa. L’autora esmenta sovint aquestes obligacions com a justificació del seu rebuig a mostrar-se en públic iaixí mostrar-se com a dona de casa seva I escriptora aficionada.
Encara que des de petita va mostrar trets de personalitat forta, era tossuda I amb caràcter independent I solitari. Només va cursar estudis a l’escola primària I un any en un pensionat de Girona a causa del rebuig en vers l’escola. La base cultural i literària l’adquireix de manera autònoma a casa, igual que els seus coneixements defrancès i italià.
El pare era advocat i polític, la mare, una dona sensible, sabia de música i escrivia poesies, i l’àvia era una gran coneixedora i narradora d’històries. De jove va poder disposar d’una cambra per a ella sola on podia escriure amb tranquil•litat I rebia classes particulars a casa I després va rebre classes de dibuix, pintura i escultura.
Manifestà la seva afició en diversoscamps, entre ells el folklore, on segueix la tradició familiar de recollir cançons, rondalles i dites, sobre tot a l’ Empordà. I és a la seva narrativa on queda reflectida a través dels costums, del llenguatge, com frases fetes, i de formes populars com els goigs, les cançons, les rondalles...
Hi ha també una motivació en la recerca i conservació de la cultura popular mitjançant un recull de dites quecontinguessin paraules en perill d’extinció.
L’escriptora s’implica completament en la recuperació arqueològica de l’antiga EmpA>>òrion. Compra un camp dels voltants d’Empúries i es dedica a dibuixar, descriure i classificar les restes que hi va trobant. Algunes de les peces es troben actualment al Museu Arqueològic de Montjuïc.
Caterina Albert va creant llavors de forma privada i autònoma lapersonalitat de la dona, Caterina Albert, dependent i condicionada per la família, i la de l’escriptora, Víctor Català, una persona rebel que preserva la seva llibertat i independència.

Víctor Català
Caterina Albert va començar a fer poesia en castellà, els primers textos en llengua catalana els va escriure entre els anys 1896 i 1899, amb catorze o quinze anys, amb algunes poesies publicades aL’Esquella de la Torratxa amb el pseudònim de Virgili Alacseal, anagrama de l’Escala.
El 1898 presenta als Jocs Florals d’Olot dues obres: El llibre nou i La infanticida, les quals són premiades. Cosa que estimula la creativitat de l’autora i també li fa comprovar l’hostilitat que genera el fet que una obra d’un contingut tan dur com La infanticida sigui escrita per una dona. L’autora, pertant, no va a recollir el premi i decideix no donar mai més la cara.
Quan es relaciona a Víctor Català amb Caterina Albert això li serveix a l’escriptora per marcar una divisió entre la seva vida privada i la seva projecció pública, i el manté fins al final. Caterina Albert és la dona de casa seva que accepta les limitacions de la seva classe i la seva família i d’altra banda Víctor Català és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS