Drames Rurals

Páginas: 13 (3105 palabras) Publicado: 2 de enero de 2013
Propostes de treball
<<Prec>>, pròleg a Drames rurals
1. Amb quina estètica pots relacionar la descripció que Victor Català fa de la <<damisel·la ciutadana >>?
Victor Català descriu a la damisel·la ciutadana d’una manera tendre, la descriu com una dóna de posat senyorívol, de cos esllanguit i rostre pàl·lid, d’ulls somniadors i llavis tristos. Amb aquesta descripcióVictor Català dona a veure que s’adreça a totes les dones de la ciutat.
2. Què significa la metàfora "pelegrí de terra aspra"? Relaciona-la amb Victor Català.
Significa que és un pelegrí que recorre diferents situacions complicades i difícils, tot el contrari a ella, i per això també es disculpa, per no poder estar a la mateixa alçada que ella, la damisel·la ciutadana. En relació amb Victor Català,podem comprovar que vol dir que és un llibre en el que seran explicats drames i fets de la vida real.
3. A què es refereixen les metàfores "pedruscalls" i "flors boscanes".
Utilitza la paraula “pedruscalls” per descriure la vida rural, la duresa d’aquesta i l’agressivitat de la vida. Contrasta “pedruscalls” amb “flors boscanes” fent veure que en la vida rural també hi ha aspectes bonics ipositius, i d’aquesta manera deixa plasmat el millor i el pitjor de la vida rural.

4. Aquest pròleg es pot relacionar amb el títol del llibre? Justifica la resposta.
Si, ja que en aquest pròleg en certa manera ens intenta mostrar el contingut dels drames. Deixa plasmada una advertència cap a les dones de ciutat, explicant que potser és un llibre massa dur per elles, ja que la damisel·la ciutadanaes molt tendre i delicada. En conclusió, és una introducció del que segueix al llarg de la novel·la, on ens diu que es tractaran tragèdies i drames, ambientats en un espai rural.
Els contes de drames rurals
1. Explica el significat del títol de cada conte i la relació que s’estableix entre el títol i el contingut.
* En Met de les conques: es relaciona el títol amb el contingut, perquè elprotagonista es en Jaumet (met) i és fill de la desgraciada i humil família Conques.

* Idil·li xorc: es relaciona el títol amb el contingut, perquè un idil·li és un gènere poètic que descriu la vida rústica, els amors dels pastors, en una perspectiva de felicitat ideal. Xorc significa alguna cosa que no s’arriba a produir. Aquesta és la relació amb el títol ja que el matrimoni feliç i idealque pretenen tenir els protagonistes no s’arriba a produir a causa que en Tit mor.

* Parricidi: es relaciona el títol amb el contingut, perquè un parricidi és el que fa un parricida, es a dir, quan una persona assassina a un parent seu molt proper a ell, s’anomena parricidi. Es relaciona perquè en Pau assassina a la seva amant, la Lena.

* Daltabaix: es relaciona el títol amb elcontingut, perquè daltabaix fa referència al lloc on passa l’acció. El torrent va separar el Barri de Dalt i el Barri de Baix, migpartint-lo en dues meitats.

* El pastor: es relaciona el títol amb el contingut, perquè fa referència a un dels personatges més importants de l’acció, que es centra en el pastor Nasi i en el pagès Ton.

* La vella: es relaciona el títol amb el contingut, perquè fareferència a la protagonista de l’acció, una senyora d’avançada edat, que va ser atrapada per un carro que anava a mercat i a partir d’aquest accident pateix una paràlisi i queda hemiplègica.

* L’empelt: es relaciona el títol amb el contingut, perquè fa referència a l’ofici del pare del Noi i del Petit. El seu pare era empeltador, es dedicava a inserir una part d’un arbre proveïda d’una o mésgemmes en una branca o tronc d’un altre arbre de manera que s’estableixi entre ambdós una unió permanenta i això es el que volia amb els seus fills, ajuntar-los en el sentit que es portessin bé i no malament, i estiguessin units sempre.

* Agonia: es relaciona el títol amb el contingut, perquè fa referència a un dels protagonistes de l’acció, la Bel, que està en el període de transició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS