Educación Infantil

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
Mejor……Imposible
TREBALL D’HABILITATS SOCIALS

1. RESUM (màxim 5 línies).
La pel·lícula tracta que el protagonista, Melvin, pateix un trastorn obsessiu compulsiu això té una conseqüència important, que no es relaciona amb la societat, excepte amb dues persones que veu habitualment, el seu veí Simon i la Carol, que treballa al restaurant on va sovint i és l’única que el suporta. A mida quepassa el temps aquestes dues persones l’ajuden a modificar les seves habilitats socials.

2. ELS PERSONATGES: Fes una descripció dels personatges següents en llenguatge d’habilitats socials (tipus de conducta, autoestima, distorsions cognitives, barreres d’escolta, barreres de comunicació, comunicació verbal i no verbal,…)
a) Melvin – El protagonista de la pel·lícula és un escriptor denovel·les romàntiques que pateix un trastorn obsessiu compulsiu. Aquest trastorn fa que la relació amb la gent sigui precària, per la falta de capacitat per relacionar-se i realitza rituals repetitius que li produeixen seguretat. Aleshores es pot observar en molts moments de la pel·lícula que la seva conducta és agressiva. Com per exemple, quan va al restaurant que freqüenta sovint, es troba a unaparella de procedència estrangera que estan dinant a la taula que ell sempre seu i actua de manera agressiva defensant els drets personals i violant el d’aquestes persones. També és homòfag i racista.

Un altre aspecte que cal destacar sobre en Melvin és que no té empatia, perquè quan en Simon i la Carol estan parlant ell interumpeix sovint, és una persona que només es preocupa per si mateix ino es posa en el lloc de l’altre, es pot observar com la seva escolta no és activa i hi ha algunes barreres que impedeixen que sigui activa com, tenir sempre la raó, discutir, canviar de conversa.
Dos fets importants que donara lloc a un canvi en el seu comportament, serà quan el seu veí Simon es queda arruinat quan una banda entra a casa seva i rep una pallissa i ha de cuidar el seu gos mentreaquest està a l’hospital i acull l’acull a casa seva. L’altre fet és per la malaltia del fill de la Carol, en un moment concret ella ha de deixar de treballar al restaurant perquè el seu fill està molt greu, aleshores en Melvin vol que l’atengui la seva cambrera i aquest paga a un metge perquè el seu fill estigui millor i ella pugui treballar. En aquest moment, és quan sent empatia cap els altres iamplia les seves habilitats socials.
Els rituals repetitius que fa, com complir rigorosament amb els horaris, la seva obsessió amb la neteja i la higiene, encendre i apagar la llum diversos cops, la molèstia del contacte amb la gent,etc ho expresa mitjançant el llenguatge no verbal. I en quant a la comunicació verbal trobem hi trobem diferents barreres, les més destacades són barrerespsicològiques, fisiològiques, físiques o socioculturals.
Aquest personatge presenta diverses distorsions cognitives com desqualificació del que és positiu, pensament del tot o res, abstracció selectiva o sobregeneralització.
I per acabar, cap el final de la pel·lícula aquest va adquirint unes habilitats socials que al principi no tenia, comença a expressar els seus sentiments, accepta crítiques, demanaperdó, escolta de manera activa,etc.
b) Simon – És un pintor homosexual, veí d’en Melvin i té un gosset que es diu, Verdell. La seva conducta és passiva ja que no defensa els drets propis davant de la conducta d’en Melvin i no expressa els seus sentiments, pensament o opinions. Hem de remacar que aquest té una autoestima molt baixa i mostra empatia amb les persones. Alguna de les distorsionscognitives que presenta és el pensament del tot o res quan no té èxit amb els quadres que pinta. La seva escolta és activa.
c) Carol – És cambrera d’un restaurant i té un fill l’Spence la qual està condicionada per la seva malaltia asmàtica. La seva conducta és assertiva i defensa els seus drets perquè no es deixa trepitjar per la conducta agressiva d’en Melvin. Hem de dir que la Carol és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación Infantil
  • Educacion Infantil
  • Educación Infantil
  • La educacion infantil
  • educación infantil
  • Educación Infantil
  • Educacion Infantil
  • Educacion Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS