EL TEIXIT NERVIÓS

Páginas: 3 (562 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013

ÍNDEX:
1 - Què és el teixit nerviós?
2 - Tipus de cèl·lules per les que està format.
2.1- La neurona.
2.2- Les cèl·lules glials o de la neuròglia.







1.-
El teixit nerviós ésel teixit histològic encarregat de la recepció i transmissió d'estímuls.
2.-
Està format per dos tipus de cèl·lules: les neurones i les cèl·lules glials, també anomenades cèl·lules de la neuròglia.2.1.-
Neurones :  és la unitat funcional del sistema nerviós. Es connecten unes amb altres i estan especialitzades a rebre i conduir informació i a transmetre els missatges a altres cèl·lules delcos, reaccionen davant d’un estímul extern o intern igualment, també condueixen la transmissió dels impulsos elèctrics resultants d'aquests estímuls. Són els veritables efectors de la comunicació entreòrgans i són responsables del pensament, del control de l’activitat muscular i del control del funcionament de les glàndules. Les neurones estan formades per:
- Soma o cos cel·lular, que inclou elnucli i bona part del citoplasma. Té una forma irregular. A més dels orgànuls comuns presenta unes fibril·les especials - neurofibril·les que recorren tot el citoplasma i continuen per lesprolongacions (llarguíssimes, arriben fins a cm), hi ha de dues clases:
- Dendrites: són prolongacions nombroses , relativament curtes i ramificades. Són les zones on es capten els estímuls que estransmeteixen cap al soma cel·lular. Funcionen com a receptors sensorials especialitzats o bé fent contacte amb els àxons d'altres neurones.
-L'àxon o neurita: cada neurona té un únic àxon, prolongaciócilíndrica molt llarga i només ramificada al seu extrem, on acaba en uns menuts botons terminals en contacte amb altres cèl·lules nervioses o amb els òrgans efectors (músculs o glàndules). L'àxon és lavia d'eixida de la informació tramesa per la neurona.
Segons el nombre de prolongacions les neurones es clasifiquen en:
-Monopolars:  l'única prolongació és l'àxon.
-Bipolars:  una dendrita i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el teixit nervios
  • EL TEIXIT NERVIÓS
  • nervi
  • el nerviosismo
  • nervios
  • Teixit Epitelial
  • Nervios
  • nervios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS