filosofia

Páginas: 7 (1679 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014
Activitats Filosofia

1. Defineix breument els següents conceptes: Acompanya les definicions amb exemples propis.
Percepció: La percepció, dins del sistema general de processament de la informació o sistema cognitiu, ha estat definida com el procés d'extracció activa d'informació i d'elaboració de representacions. La percepció és un suport bàsic de tots els processos cognitius superiors comsón la memòria, l'aprenentatge, el raonament, el pensament...
D'aquesta manera la percepció permet rebre un estímul el qual és processat per una Memòria (psicologia)memòria sensorial, enviat a una memòria a curt termini que pot ser enviada o retornada a una de llarg termini però que, sigui com sigui, produeix una respostaexterna a l'estímul originari.

Sensació: La sensació és la dada que provéd'un dels sentits i que s'emmagatzema a la ment de forma simple, prèvia a la idea, que ja implica un processament. És per tant un estímul en brut des de la realitat que pot provocar una resposta per part del cervell.
Tota sensació (Hume les anomenava impressions) té un component subjectiu, ja que dues persones no tenen les mateixes dades, perquè els seus òrgans són sempre diferents i actuen coma filtre davant l'exterior. La sensació és el pas previ a la percepció, que ja ordena les dades amb categories mentals.

Concepte: l concepte és l'abstracció intel·lectual de les característiques o notes essencials d'un element físic o ideal, i pràcticament és tota aquella especificació que se li dóna algun objecte, treball, etc.
Mitjançant els conceptes comprenem el que una cosa és, siguicol·lectiu o individual, o el que aquesta situació suposa, separant el que té de comuna amb altres coses i situacions, del que és únic i irrepetible. Això comú, aplicable a altres coses i situacions té per això un caràcter universal; per tant els conceptes són universals, doncs es refereixen a molts individus, coses, o situacions. És a dir, el concepte universal és la forma o formalitat sota la qualcomprenem les coses i les situacions.
Gràcies als conceptes podem nomenar i expressar les coses i situacions amb paraules, el que fa possible construir els llenguatges. Les paraules signifiquen conceptes universals.


2. Explica què és condicionament operant i els tipus de procediments de condicionament segons les investigacions de B. F. Skinner i E. L. Thorndike. Il·lustra la teva explicaciómitjançant exemples propis.


Skinner, pare del condicionament operant, desenvolupà esta tècnica en contrast alcondicionament clàssic. Les parts importants de la seua teoria van ser l'incloure dins del condicionament els conceptes de: càstig, reforç positiu, reforç negatiu, i el seu efecte conductual.
Els seus experiments més coneguts van ser realitzats amb coloms i consistien a donar aliment alscoloms per mitjà d'un mecanisme automàtic que s'obria aleatòriament sense tenir en compte el comportament d'estos. No obstant això, els coloms associaven l'entrega de l'aliment a una determinada conducta que tenien quan s'obria l'aparell. Així, els coloms arribaren a realitzar determinades formes de volar que eren repetides pensant que així obtindrien l'aliment i recordant els rituals que fem elssers humans esperant així obtindre bona sort o un determinat premi. Posteriorment, el condicionament operant ha sigut utilitzat en experiments amb rates en laberints i ha pogut explicar la causa de molts comportaments així com desenvolupar teràpies efectives per a la seua cura.
Skinner estava convençut que era possible aplicar les seves teories per construir una societat millor. Per difondreaquesta idea va escriure la novel·la Walden 2, on descrivia una comunitat utòpica que assolia un alt nivell de desenvolupament social i personal gràcies a l'aplicació dels principis del condicionament operant.

EXEMPLE PROPI:
Donar una chocolatina cuan algu fa alguna cosa bona per estimularlo a saber el que esta be o el que esta malament.







3. Comentari de text:
La percepció és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS