GALILEO GALILEI

Páginas: 6 (1481 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015

GALILEO GALILEI




INS Llançà
Guillem Cervera Noval


Índex

1- Biografia 3

2- Descobriments 5

3- Influències 6

4- Obres 8

5- Conclusió 8

6- Bibliografia 8








Biografia

Galileo Galilei, conegut en català com Galileu,
va néixer el 15 de febrer 1564, prop de Pisa.
Fill de Giulia Ammannati i VincezoGalilei, amb
grans estudis en música i matemàtiques.
Als 17 anys, Galileu va seguir el consell del seu
pare i va començar a estudiar medicina a la
Universitat de Pisa. Més endavant va decidir
canviar i va estudiar matemàtiques i filosofia
amb el consentiment patern. El seu notable talent
per a la geometria es va fer evident amb un
treball en el qual estenia idees d’Arquímedes per
calcular elcentre de gravetat d'una figura.
Als 25 anys se li va assignar la càtedra (plaça com a professor) de matemàtiques a Pisa i als 28, el 1592, va millorar la seva situació acceptant una posició a Venècia que va mantenir fins als 46 anys.
Galileu es va casar el 1599 amb Marina Gamba de 21 anys amb qui va tenir tres fills.
Amb 46 anys, el 1610, Galileu va desenvolupar el telescopi que va presentar alduc de Venècia, gràcies a això va aconseguir una posició permanent amb un bon sou a Pàdua. Va presentar els seus sorprenents descobriments: muntanyes a la Lluna, satèl·lits a Júpiter i fases de Venus.









Els descobriments astronòmics de Galileu afavorien al sistema copernicà, que presentava seriosos problemes amb l'Església. El 1611, Galileu va anar a Roma per parlar amb el pare Clavius,creador del calendari Gregorià i líder indiscutible de l'astronomia entre els jesuïtes. Clavius no creia en l'existència de muntanyes a la lluna, actitud que deixà de defensar després d’observar a través del telescopi.
Però, a poc a poc, nous descobriments com el de les taques solars afegits a la contundència de Galileu per refutar i ridiculitzar als seus oponents, li van crear enemistats. Elcanvi de Papa, ara Urbà VIII, inicialment admirador de Galileu, el van portar a augmentar el nivell de defensa de les seves idees.
El 1632, després de dificultats amb els permisos oficials, Galileu va publicar el seu Diàleg, on la seva defensava el sistema heliocèntric i insultava als seus enemics. La Inquisició va intervenir en l'assumpte més per desobediència de les directives eclesiàstiques que pelpropi contingut de la seva obra. Un llarg procés inquisitorial va portar a Galileu a abdicar de les seves idees i viure el resta de la seva vida en una vila a Florència, on va morir el 1642.








Tumba de Galileu a Florència






Descobriments

Galileo Galilei va ser un físic i astrònom italià el descobriment més famós va ser que la Terra gira al voltant del sol. Però Galileu també és elresponsable d'altres grans descobriments en el terreny de la física i el moviment. Encara que va tenir el problema de la inquisició de l'Església a causa del seu treball, Galileu va seguir creant i realitzant descobriments que van tornar a definir les lleis conegudes de l'univers.

L'òrbita de la Terra
Galileu va crear el seu propi telescopi i va aprendre a crear telescopis cada vegada més potents,que finalment va utilitzar per observar les fases solars del planeta Venus. Després de notar que Venus travessava fases similars a les de la Lluna, va arribar a la conclusió que el sol havia de ser el punt central del sistema solar i no la Terra com es deia anteriorment.

El principi del pèndol
Amb només 20 anys d'edat, Galileu va anar a una gran catedral i va notar que el balanceig de les llums ala part alta trigava exactament el mateix temps per a totes elles, encara que la distància del balanceig s'escurçava de forma progressiva. Aquest principi del pèndol va fer a Galileu famós i es va utilitzar finalment per regular els rellotges. La llei diu que un pèndol trigarà sempre el mateix temps en acabar un balanceig ja que sempre hi ha la mateixa quantitat d'energia cinètica en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo galilei
  • galileo galilei
  • galileo galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo galilei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS