generació espontània

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
GENERACIÓ ESPONTÀNIA
a. Llegeix el següent article i indica...
http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/naturaleza/2008/01/05/173507.php
a. Quines explicacions no-científiques s’han donatd’aquest tipus de fenomen? Relacionen el fet de la pluja de granotes amb les 10 plagues de la Bíblia.
b. Quin és realment el seu origen? El seu origen són causes físiques meteorològiques i físiques.Exemples: la gran inestabilitat de les situacions atmosfèriques, tornados, el vent, etc...
2. Un naturalista belga, Jan Baptiste van Helmont (1577-1644), partidari d'aquesta idea, va realitzar unaexperiència per demostrar l'existència d'aquest fenomen i va ser registrada d'aquesta manera en Ortus Medicinae, en 1667.

"... Les criatures com els polls, les caparres, les puces i els cucs són elsnostres miserables hostes i veïns, però neixen de les nostres entranyes i excrements. Perquè si col•loquem roba interior plena de suor amb blat en un recipient de boca ampla, al cap de vint-i-un diesl'olor canvia, i el ferment, sorgint de la roba interior i penetrant a través de les peles de blat, canvia el blat en ratolins. Però el que és més notable encara és que es formen ratolins de tots dossexes i que aquests es poden creuar amb ratolins que hagin nascut de manera normal... però el que és veritablement increïble és que els ratolins que han sorgit del blat i la roba íntima suada no sónpetitons, ni deformis ni defectuosos, sinó que són adults perfectes...”.
Analitza el text de l’experiència de Van Helmont, i respon:

a. Quines diferències trobes amb el text del creacionisme? Enaquest text es parla d’un experiment. Que aquest és un text que no està extret d’ enlloc sinó que ha estat escrit per una persona directament.


b. Quina era la hipòtesi de Van Helmont? Van Helmontdiu que es poden formar ratolins i rates a partir de roba interior suada i blat de moro.
c. Trobes que l’experiment que va fer es correcte? Per què? Que milloraries en aquest experiment?
Jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Generació Espontania
  • LA GENERACIÓ ESPONTÀNIA
  • Generacioes
  • violencia espontania
  • Joc Espontani
  • aborto espontanio
  • Generaci n
  • La generaci n Ni

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS