Literatura

Páginas: 7 (1604 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2012
David: El Jurament dels Horacis

1- Documentació general

1.1. Nom del quadre: Aquesta obra, El Jurament dels Horacis és del pintor Jacques Louis David

1.2. Nom de l'autor

1.3. Cronologia: Va ser executada a finals del s.XVIII

1.4. Nom de l'estil al qual pertany i nom de l'etapa, si s'escau, i l'època

Pertany a l’estil Neoclàssic, dins la primera fase de l’estil ( la segonaseria la de l’època de Napoleó) , però en el moment que l’art Neoclàssic ja estava format, quan ja s’havia allunyat definitivament del Rococó. És l’etapa del Neoclassicisme de la Revolució.

1.5. Localització

Va ser un encàrrec fet a David pel Ministeri de Belles Arts francès, en època de Lluís XV. Actualment es troba al Museu del Louvre de Paris

1.7. Situar-la, breument, en el contexthistòric, social, cultural, etc ...

L’obra es realitzà pocs anys abans de la Revolució francesa i manifesta l’imaginari burgès en desacord contra la corrupció de la Cort i del Govern francès.

1.8. Tècnica pictòrica.

És una pintura a l’oli, la tècnica més emprada des del seu descobriment en el s.XV. És feta sobre una tela de grans dimensions, 3 x 4 metres.

1.9. Suport: tela

1.10.Dimensions: és una obra de gran tamany



2- Tema

Tres germans de la família dels Horacis juren al seu pare lleialtat a l’Estat fins a la mort si cal. Tres dones a la dreta expressen una gran tristesa pel que anava a succeir.



3-Anàlisi Formal

3.1 - Elements plàstics:

• es dóna més importància al color o a la línia?.

En aquesta obra, com en totes les d’aquest estil, lalínia te un paper molt important, es podria dir que gairebé és un dibuix colorejat, ja que el color omple els espais entre les línies que configuren les formes.

• cromatisme:

Els colors emprats són vermells, ocre i verds de diferents tonalitats, juntament amb els no colors: blanc, negre i gris .El vermell, és emprat per ressaltar intensament la figura central que te mésprotagonisme, el pare i, dues taques menors a banda i banda, la brusa del soldat i la capa de la noia, equilibren la composició. Equilibri que també s’observa en la distribució de la resta dels colors: el blanc, que David l’utilitza per les figures de cada extrem i els verds-ocres per les figures restants.

• com són?:

Com en la majoria d'obres Neoclàssiques els colors són brillants i sensemassa varietat, per tant la policromia és limitada, i , si bé hi predominen una mica més els colors freds sempre hi ha unes notes càlides ben repartides, que donen vida a la composició i busquen l’equilibri de la temperatura cromàtica provocant un lleuger contrast.

• hi ha harmonia cromàtica?

Sí, hi ha una gran harmonia cromàtica, ja que els mateixos colors es repeteixen en elgrup de figures la dreta i de l’esquerra

• anàlisi de la línia:

Les línies dominants són les rectes (simbolitzen fermesa, rectitud...) per les figures masculines i les corbes per les femenines (simbolitzen la sinuositat dels sentiments...)

2. anàlisi de la llum:

La llum, que és real i natural, entra obliquament per la part frontal esquerra projectant ombres sobre el sòl iprovocant uns contrastos de clarobscur en els ropatges i en l’estança, que revelen la influència del gran pintor barroc Caravaggio , sense arribar, ni molt menys, al tenebrisme que caracteritzà l’obra de l’italià, ja que en el Jurament totes les formes es mostren evidents, la penombra només resta darrere els arcs, on no hi ha res per tal de no distreure l’atenció del què està succeint. Aquestefecte de llum i ombra és el que dóna volum a les figures.

3. hi ha la sensació de profunditat, d'espai i d'atmosfera

Hi ha una clara sensació de profunditat creada per l’enrajolat del terra, les parets laterals i els capitells de les columnes, que configuren la piràmide visual de la perspectiva lineal ideada per Alberti en el s. XV, amb un punt de fuga central, com en el més pur estil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura
  • La literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura
  • Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS