Pac 1 Psico Organizaciones

Páginas: 6 (1311 palabras) Publicado: 27 de abril de 2012
PAC1 – La perspectiva psicosocial de l’organització

Pregunta1
Text 1:

En aquest text, podem afirmar que es tracta d’un enfocament teòric Natural Obert.
S’aprecia com les relacions entre els components de l’organització poden estar basades en valors, models de llenguatge, formes de vestir, etc. Per tant veiem com son les mateixes persones les que construeixen uns lligams que els ajuden adefinir el com volen que sigui la seva organització. També es parla de la “influencia” com a mètode per gestionar les organitzacions. Estaríem parlant de models de gestió basats en el lideratge més que no pas d’estructures jeràrquiques autoritàries.
El text no fa menció a les relacions amb l’entorn, però vista l’introducció de elements del model construccionista, podem afirmar que l’entorn es téen compte.

Text 2:

Enfocament Racional Tancat.
Atenent a la concepció positivista que rau en els enfocament teòrics de les organitzacions, es veu clarament que el text fa referència a un enfocament Racional Tancat.
Es fa evident quan entre altres coses, detalla que les decisions importants recauen sobre l’autoritat o cúpula directiva. Fet que fa pensar en una estructura jeràrquica bendefinida. On des de la direcció, es prenen les decisions realment importants, i s’estableixen les normes de funcionament i “reporting” dins la cadena de comandament.
Sols les decisions rutinàries, a les que podríem dir també que son pròpies del seu àmbit estricte de treball o funció, poder ser preses per “peces” menors de l’engranatge.
Així doncs, estem parlant d’una estructura que s’ha dissenyat enbase a la consecució d’uns objectius, i a la se s’ha dotat d’uns recursos específics per aconseguir-ho. En cap cas, es te en compte les particularitats de l’individu, més enllà de les pròpies aptituds per desenvolupar la seva funció dins l’estructura.
La no menció de cap medi extern, en fa recalcar que es tracta d’un enfocament tancat.
Des de la concepció positivista, remarquem que quedareflectit en el text una visió racional en tant que descriu un processos o accions clarament predeterminades. Per a res podem apreciar com l’individu o col·lectiu, prenen part en la construcció, definició de metes, ni visions de la realitat. Per últim, podem veure que aquest text no fa referència a cap entorn o època concreta, fet que reafirma que l’autor no es veu influenciat per aquests aspectes iactua com a mer observador d’una realitat.

Text 3:

Certes expressions dins el text ens fan pensar de que es tracta d’un sistema racional obert. Fragments com “ interacció amb l’ambient” o “incertesa de l’ambient, ens fan definir l’organització com oberta. I el fragment concret de “coordinació funcional entre fins, estructura, teconologia..” ens fan deduir que es tracta d’una organitzacióracional. Ens mantenim dons en el marc de la concepció positivista.
En resum, i basant-nos en el corrent teòric Racional Obert, podem apreciar que aquesta organització mante una estructura fixada, en la que la rellevància de possibles metes o interaccions de les persones o grups no es veuen reflectides. Per contra l’organització oberta queda demostrada per l’interès que les relacions amb el medi lapoden influenciar de manera significativa.



Pregunta2

Podem deduir de la frase, que estem abordant les organitzacions des d’una vessant micro l’estudi de les mateixes, ja que en cap cas fa menció d’un ecosistema d’organitzacions. Entenem que l’expressió “accions col·lectives” es refereixen a grups d’individus dins l’organització o a tot el col·lectiu que en forma part de l’organització.Analitzant la frase també deduïm, per l’utilització de la paraula “també” , que tant la col·lectivitat com la individualitat influeixen en el comportament de les organitzacions.
És evident la visió construccionista la frase, ja que queda reflectit com son les accions de les persones les que influeixen en el comportament de l’organització. Per tant, el component personal que porta associat metes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 1 ANGELA PSICO
  • Pac 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • Pac 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS