Plan de trabajo alumnos transtorno de la conducta

Páginas: 21 (5100 palabras) Publicado: 9 de septiembre de 2012
Introducció

A partir de l’exposició del cas de l’alumna que m’ha motivat a realitzar aquest curs, la meva intenció es desenvolupar un pla individualitzat per a treballar amb ella, a continuació generalitzar-lo a altres alumnes amb característiques comportamentals similars i finalment implantar aquest plantejament d’actuació a la meva escola. El meu objectiu és elaborar un pla de treballamb pautes a seguir davant els alumnes amb trastorns de la conducta i els alumnes amb trastorns del comportament.

Degut a que treballo a una escola petita de infantil i primària amb una sola línia (uns 200 alumnes), no ens em trobat amb gaires casos d’alumnes amb aquests tipus de característiques, aquesta es la raó per la qual m’agradaria fer un pla d’actuació per a que l’equip docenttinguem clares les pautes a seguir davant aquesta casos, es a dir elaborar un protocol que ens permeti a tots els professors actuar de manera coordinada i eficaç.

A continuació exposaré el cas que, com he anomenat anteriorment, m’ha encoratjat a fer aquest curs. Davant les dificultats que em trobava a l’aula degut al comportament de l’alumna P.F. i que la meva manca de recursos per sabercom respondre al seu comportament disruptiu estava traduint-se en dificultats a la convivència de l’aula, vaig sentir la necessitat de conèixer més sobre els alumnes que pateixen aquest tipus de trastorns i com podem ajudar-los des de l’escola.

Primerament aclariré que en el cas de l’alumna que exposaré a continuació no podem parlar de cap trastorn del comportament ni da la conducta jaque nomes té cinc anys, i aquest diagnòstic no seria vàlid aplicar-lo fins als 18, però la seva conducta és molt disruptiva i altera molt la convivència pacifica a l’aula. De fet quan va iniciar el col·legi amb 3 anys P.F. ja estava diagnosticada de TDAH i acudia a un Centre d’Atenció Precoç ja que mostrava problemes de conducta, però és en aquest últim curs, P5, quan la situació a l’escola s'hanagreujat especialment.

Descriuré breument els comportaments que dificulten la convivència entre P.F. i la resta de la classe:

- Li resulta molt difícil mantenir-se quieta i asseguda més de 10 minuts seguits, sol aixecar-se amb qualsevol excusa.

- Interromp freqüentment la classe amb comentaris que no estan relacionats amb el que s'està parlant i que semblen venir-li desobte al pensament.

- Amb massa freqüència, especialment en els períodes que està més alterada molesta als seus companys de taula arrugant-los el seu treball, escrivint-los en les seves fitxes, escopint-los, pegant-los petites puntades de peu…com a conseqüència rebem queixes freqüents de les famílies dels altres alumnes que no volen que els seus fills seguin a la mateixa taula que ella.- No és capaç d'atendre les explicacions generals per a tota la classe, cosa per la qual s'equivoca a l'hora de fer el seu treball. Si l’explicació es fa de manera individualitzada sembla entendre molt millor el que se l’explica.

- Té certes obsessions a l'hora de col·locar el material escolar, els complements del cabell i la roba.

- Durant el pati habitualment téconflictes amb els seus companys, per què pega, interromp el joc dels altres o no segueix les seves normes.

- Realitza comportaments que sap són desagradables per als seus companys (ex/ llepar-se la mà i estendre-hi la saliva per la cara) quan els seus companys es queixen a la professora P.F. riu (amb un riure nerviós, estrident). De fet procura mirar als alumnes als quals sap que molesta elseu comportament i quan l'estan mirant ho realitza.

- El seu ritme d'aprenentatge està per sota de la resta de la classe encara que és una nena intel·ligent, i sembla que és degut més a un problema relacionat amb la falta d’atenció.

- Els pares no tenen consciència del comportament disruptiu de la seva filla i tracten de de treure-li importància, a més de contradir les maneres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plan de trabajo soc de alumnos
  • Transtornos de conducta
  • Transtorno De Conducta
  • Transtorno de conducta
  • Alumnos Con Transtornos Fisicos Y De Salud
  • transtornos de conducta del niño
  • transtornos de la conducta alimentaria
  • transtorno de conducta alimentarias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS