Resumen Libro de la selva

Páginas: 5 (1149 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015


TRACTAT SOBRE ENERGIA


I.- Introducció

Es fonamental per a la supervivència del planeta i les seves espècies l'existència de comunitats sostenibles on els negatius impactes econòmics, socials i sobre la salut, dels grans projectes energètics siguin descomptats de forma habitual. El paradigma de desenvolupament no democràtic dominant, en el qual s'inclouen les polítiques energètiquesorientades cap al subministrament, és insostenible, crea un deute inacceptable, desequilibris en el consum d'energia i en els nivells de contaminació, destrueix les cultures, les economies locals i la natura.

Les decisions quant a l'energia tenen un profund efecte sobre el desenvolupament de tota societat i de la seva economia, sobre el repartiment de treball internacional, sobre la sobirania deles nacions i fins i tot sobre la geografia mundial.

Corporacions i interessos poderosos i àmpliament inexplicables controlen la producció i la distribució de l'energia, així com els productes i serveis relacionats amb ella, i són responsables dels greus problemes socials i ambientals. En concret, totes les formes d'energia nuclear tenen conseqüències perilloses militars, socials, ambientals isobre la salut i són, per tant, insostenibles i inacceptables.

Cal assignar creixents recursos econòmics i humans a la conservació, l'eficiència energètica i a les energies renovables i alternatives a fi d'aconseguir la sostenibilitat ecològica per a les generacions actuals i futures. Es essencial aquesta canalització dels recursos, juntament amb una educació adequada que estigui cada cop mésa l'abast de tothom si ens proposem desviar el corrent actual de destrucció ecològica com és la desforestació, l'escalfament del globus, l'esgotament de la capa d'ozó i la contaminació radioactiva. Això ha d'incloure una més àmplia provisió per a mitjans de transport ecològicament sostenibles, així com la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus.


II.- LES DECISIONS QUANT A LAUTILITZACIÓ, PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ D'ENERGIA S'HAN DE DUR A TERME D'ACORD AMB ELS PRINCIPIS SEGÜENTS:

1. PRINCIPI ÈTIC

L'energia ha de ser sempre emprada, produïda i distribuïda amb la màxima eficiència i conservació i amb el mínim impacte sobre el benestar de les persones i de la resta de la natura. A l'hora de calcular el cost final de les opcions energètiques cal tenir en compte tots elscostos ambientals i socials.

2. PRINCIPI D'EQUITAT

Es un dret de tots els pobles, comunitats i nacions tenir un accés igualitari als béns i serveis que proporciona l'energia. Això comporta l'ús, la producció i distribució equitatius d'aquests béns i serveis a tots els nivells -local, nacional i internacional- i els canvis quant a formes de vida malversadores. Totes les comunitats tenendret a obtenir i produir la seva pròpia energia utilitzant les fonts d'energia locals.

3. PRINCIPI DE PRESA DE DECISIONS

Les decisions pel que fa a l'energia han de ser democràtiques i s'han de dur a terme amb una participació ètnico-cultural, sòcio-econòmica, de color i sexe equilibrada. En concret, els grups directament afectats, hi han de jugar un paper central. Cal tenir en compte tots elsefectes produïts sobre la Biosfera a partir de la transformació qualitativa i quantitativa de materials i energia, incloent-hi la utilització de recursos i la generació de residus. S'ha de proporcionar una informació completa sobre aquests impactes i presentar-la amb tota claredat i honradesa per a la discussió pública.


III. ACTUACIONS I REALITZACIONS

Treballarem per canviar lesmalbaratadores pautes de consum d'energia, promovent la frugalitat energètica, l'eficiència i la conservació, incloent-hi la ràpida reducció d'emissions de gasos que contribueixen a l'efecte hivernacle i altres contaminants.

Treballarem a favor de la producció descentralitzada d'energies renovables i ens oposarem a tots els mega-projectes energètics.

Insistim en la moratòria quant al desenvolupament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESUMEN DE EL LIBRO DE LA SELVA
  • Resumen libro de la selva
  • Resumen del libro cuentos de la selva
  • Resumen libro El llamado de la selva
  • Pequeño resumen de el libro "la llamada de la selva"
  • Analisis-resumen del libro: cuentos de la selva de horacio quiroga
  • Resumen Libro De La Selva
  • resumen libro la llamada de la selva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS