supervisió

Páginas: 6 (1387 palabras) Publicado: 1 de abril de 2014
La supervisió en el treball social
Concepte
La supervisió ofereix un espai per poder reflexionar sobre les actuacions dels professionals, per així aprendre i millorar les pròpies actuacions . Es confronta la teoria i la pràctica per poder construir i integrar conceptes i tècniques.
Segons Julia Tuerlick, considera que el contingut de la supervisió es educació, instrucció i formació. En el casdel treball social, s’ensenya en funció de la pràctica quotidiana, la aplicació dels principis del treball socials als estudiants.
Segons Jesús Hernández, la funció principal es la de afavorir una adquisició d’una nova identitat professional i aprendre una nova forma de ser i d’actuar.
En cada supervisió, hi ha el supervisor, és la persona que en base als seus coneixements, a la comprensió desi mateix i dels demes i de les seves experiències, en aquest cas, del treball social, presta una ajuda real als estudiants tan professional com personal.
En conclusió, la supervisió té com objectiu revisar el treball professional i els sentiments que acompanyen en aquesta pràctica. Una oportunitat per millorar les destreses professionals a través de la reflexió.
Objectius
Longres considera queels objectius bàsics són:
Ensenyament i formació permanents.
Ofereix serveis de qualitat.
Socialització del treballador social.
Elevar el nivell teòric i pràctic de les actuacions.
Segons Sheriff, “Proporcionar oportunidades educatives pertinentes a los trabajadores socials para reflexionar sobre sus actuacions i para discutir su legitimidad de la intencionalidad de ànima su acción.”
Unsdels objectius més importants es, aconseguir el treball ben fet, i la satisfacció de la persona que ho realitza.

Orígens i historia de la supervisió en el treball social
La evolució de la supervisió va unida a la trajectòria del treball social.
Mary E. Buns en un anàlisis de la evolució, exposa els inicis del que seria després la supervisió, relacionant-la amb la que realitzava CharityOrganization Society en el segle XIX. La ajuda, era realitzada per voluntaris. Aquest voluntaris, eren acompanyats per personal remunerat de la organització, cada un d’aquests treballadors tenien un número determinat de voluntaris, per escoltar les seves demandes i les seves necessitats, per després poder ajudar als demes.
Les precursores del treball social, Octavia Hill i Mary Richmond, van exercir desupervisores.
Les primeres pràctiques de supervisió van ser influenciades per el psicoanàlisis, va servir al treball social com referència.
A l’estat espanyol, l’inici del treball social també va començar amb una etapa de voluntariat. Però no hi ha molta documentació de referencia, però es pot deduir ja que avui en dia hi ha molta preocupació per la formació dels voluntaris i per la sevasupervisió.
La supervisió, no es va iniciar fins la creació de les primeres escoles del treball social per formar als professionals. A Barcelona es va crear la Escola d’estudis socials per la dona.
Els inicis de la professionalització del treball social va estar lligada a la psiquiatria, ja que la tercera escola es va crear per iniciativa del professor Ramón Sarró, catedràtic de psiquiatria. AlfredKadushin, dóna importància a la influència que ha tingut la psiquiatria en el treball social i com aquet fet va originar que es donés molta importància al component educatiu per a la supervisió, ja el que els psiquiàtrics rebien molta supervisió intensiva.
Un altre factor per valorar quan i com es va introduir la supervisió al treball social, està en els primers cursos i seminaris que es vanrealitzar sobre el tema. Els primers cursos es van realitzar als anys cinquanta. Els primers curs no hi havia el concepte de supervisor, sinó de monitor de pràctiques.
En els anys seixanta sorgeix el Grup d’Investigació i de Treball Social (GITS) on l’objectiu era la formació dels treballadors socials a l’Estat espanyol. En aquest grup, es va donar molta importància a la supervisió com un dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Supervisi n
  • SUPERVISI N
  • supervisio
  • SUPERVISI N EDUCATIVA
  • Supervisi N De Ventas
  • QU ES SUPERVISI N
  • EXAMEN FINAL SUPERVISI N
  • ANTECEDENTES DE LA SUPERVISI N EN GUATEMALA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS