Tdr Relativitat General Part Teòrica

Páginas: 18 (4259 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
IES CAVALL BERNAT

Iván Collantes ArañoTutoritzat per Juan José Navas Díaz |
Relativitat General

Treball de Recerca

Dilluns, 3 de desembre del 2012

Treball realitzat en honor a un home
que va revolucionar els ciments de la física clàssica.

Índex

“L’ignorant afirma,
El savi dubta i reflexiona”

Aristòtil

1. Introducció.
2. Bloc Teòric.
3.1 Introduccióhistòrica: Llum i gravetat.
3.2.1 L’heliocentrisme.
3.2.2 La Dinàmica clàssica.
3.2.3 Els inicis de la Gravetat.
3.2.4 Limitacions gravitacionals.
3.2.5 De Maxwell a Lorentz.
3.2.6 Relativitat Restringida.
3.2 Relativitat General
3.3.7 Introducció a la Relativitat General

1. Introducció

“Tots som molt ignorants,
elque passa es que no tothom
ignora les mateixes coses ”

Albert Einstein
Actualment al món occidental tothom sap qui fou Albert Einstein i la repercussió que va causar la seva investigació a les ciències empíriques. Malgrat això la gent desconeix en què consisteixen les seves teories tot i considerar aquest senyor com a un geni intel·lectual. Milers de persones fan referència diàriament aEinstein amb acudits, cites i anècdotes surrealistes. Centenars d’ignorants que pel simple fet d’escoltar aquell cognom ja creuen que és una font segura i viable sense ni tant sols conèixer l’essència del seu treball.
Durant la seva carrera professional va postular diverses teories que van revolucionar les lleis de la física clàssica i causaren l’admiració i l’interès de molts del científics de mésprestigi de l’època.
Entre les seves obres destacava una teoria que fou publicada a 1915 anomenada Relativitat General. Aquesta llei, postulada 10 anys després de la seva predecessora, la teoria de la Relativitat Especial; fou un intent d’introduir la gravetat als conceptes relativistes. Uns anys més tard fou demostrada i considerada com a un dels pilars de la física moderna.
La Teoria de laRelativitat postulada pel mateix Albert Einstein està dividida en dues parts. Per una banda trobem la Teoria de la Relativitat Especial o Restringida publicada el 1905 que a grans trets tracta sobre la comparació de mesures obtingudes per dos sistemes de referència independents que viatgen a velocitats diferents.
Per altra banda, la Teoria de la Relativitat General publicada el 1915 que explicamitjançant càlculs matemàtics que la gravetat no és una força d’atracció sinó més aviat una deformació en el teixit espai-temporal causada per cossos massius. A la vegada, el moviment d’aquests objectes i de la pròpia llum de gran massa és condicionat per la mateixa curvatura espai-temporal.
En aquest treball m’endinsaré bàsicament en la Teoria de la Relativitat General i intentarem explicar com vasorgir, quines foren i són les conseqüències, repercussions tant filosòfiques com científiques d’aquesta hipòtesis i quins aspectes pràctics té aquesta teoria al nostre dia a dia.
Procurant l’absència del major nombre de tecnicismes i cercant la forma més simple i concisa de tractar aquest tema, espero que com a lector gaudeixi del treball tant de la part teòrica com de la pràctica.
Per tant, usconvido i us animo a vostè i a tots els lector a endinsar-vos en un treball d’anàlisi i d’investigació per comprendre de forma entretinguda i constructiva els orígens d’una teoria que s’ha convertit en un dels pilars més sòlids de la física, la Teoria de la Relativitat General.

2. Bloc Teòric

“El que sabem és una gota d’aigua
el que ignorem és l’oceà”

Sir Isaac Newton
2.1 Introduccióhistòrica: Llum i gravetat

Per comprendre la teoria de la Relativitat General del senyor Albert Einstein fan falta unes petites nocions històriques per poder situar-nos a l’època. No em refereixo pas a tornar 20 anys enrere, sinó més aviat a remuntar-nos fins a principis del segle XVI en una època tèrbola i difusa causada per la forta censura que exercia l’Església.
Aquest clima repressiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Puntos De Partida Teorico-General
  • Puntos de partida teórico-generales
  • PARTE TEORICA
  • Trabajo Parte Teorica
  • Mi Parte Marco Teorico
  • Parte Teorica Parcial Contabilidad
  • DESARROLLO DE LA PARTE TEORICA DEL MAGNETISMO
  • Marco Teorico Parte Mia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS