Unitat didàctica 2n Batxillerat. Història.

Páginas: 19 (4542 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015
Unitat didàctica: l’Espanya actual o ¿Aquellos polvos trajeron estos lodos?
Justificació: Curricularment correspon a l'assignatura de 2n de Batxillerat Història d'Espanya Contemporània en la seua unitat didàctica nº 8, tractar el temari corresponent a l’Espanya actual. Es tracta, baix el meu punt de vista, d'una unitat capital en la comprensió holística de l'assignatura, i per tant ineludible,malgrat arribar a finals de curs amb el temps més que just per tal de veure tot el temari. Imprescindible díem, ja que tots aquells processos històrics estudiats durant el curs, conflueixen i s'integren com a configuradors de l'època actual en la que vivim i sense els quals seriem incapaços d'entendre estructuralment les relacions polítiques, socials i econòmiques amb que a dia d'avui convivim.D'aquesta manera, és en aquest últim tram del crus i de l'assignatura en el que busquem amb major intencionalitat que l’adolescent adquirisca una dimensió formativa de singular importància: la consideració i consciència històrica de que, siguen quins siguen les nostres accions en el present, cal valorar-les a la llum del passat i en funció del futur que vulguem construir.
És per això, que enaquesta unitat els estudiants no només estan capacitats per portar a terme un anàlisi crítica, completa i coherent de la nostra realitat més immediata; sinó que els la hem d'exigir com a cúspide de tot el coneixement adquirit, així com les capacitat i competències practicades i assimilades durant el curs.
Per aquest motiu, a pesar de ser un tema dens i que mereix un tractament ampli, somconscients de que no podrem gaudir de mes de dues setmanes per a desenvolupar-lo a final de curs (7 sessions contant l'examen). És per això, que gran part de l'avaluació del mateix vindrà donada per una prova escrita de només una pregunta “¿Aquellos polvos trajeron estos lodos?”, la qual consistirà en una reflexió/comentari personal i crític al voltant del procés de transició a la democràcia espanyola,en el qual s'haurà de demostrar un domini i coneixement dels conceptes, personatges i conjuntures tractades a classe. Altrament, el treball fora de l'aula (treballs cooperatius, visionat de vídeos, etc.) serà molt important per la falta de sessions a l'aula abanç descrites.

Els continguts que corresponen a este nucli són:
-La transició política. La Constitució de l978 i el desplegamentlegislatiu. La formació d’un sistema de partits. L’Estat de les Autonomies. L’estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana.
-Els governs democràtics.
-Evolució econòmica i social 1977-2004.
-La integració d’Espanya a Europa.
-Reptes i problemes del present.

Objectius:
-Adquirir tot un seguit de coneixements conceptuals i teòrics al voltant de fites, personatges i qüestions tansignificatives com la Constitució de 1978, les diferents eleccions generals, els diferents presidents del govern en democràcia, els pactes de la Moncloa, l'evolució de les organitzacions polítiques actuals, l’Estat de les Autonomies, l'Amnistia,... a nivell estatal; així com mantindre la correlació amb l’entorn europeu i occidental; i de comprendre els principals valors culturals i morals que hanconduït a la convivència democràtica.
-Que l'alumnat siga capaç conèixer i comprendre les relacions de causalitat dels principals processos econòmics, socials, polítics i culturals que configuren la història espanyola contemporània, identificant els seus trets més significatius i analitzant en processos amplis, el naixement dels problemes, els seus intents de solució i la seua pervivència en larealitat de hui. Per mitjà d’este criteri es tracta d’avaluar la capacitat de relacionar els processos històrics de l’Espanya contemporània i els canvis produïts tant a escala col·lectiva com a escala individual.
-Per tant, dotar a l'alumnat no només d'eines per a l'anàlisi polític, social i econòmic actual, sinò també dotar-lo de la experiència històrica del procés de transició per tal de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Tema 2.
  • Filosofia de 2n de Batxillerat
  • Esquema filosofia 2n batxillerat
  • Història 2N De Batxillerat Vcens Vives
  • geografia 2n batxillerat
  • Història del Art
  • Unitat Didàctica
  • Economia de l'empresa 2n batxillerat apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS