'La Vida De Los Otros

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 21 de junio de 2012
Comentari crític

‘La vida de los otros’



‘La vida de los otros’ és una pel·lícula que ens situa al Berlin Oriental, un paradís comunista a inicis dels anys 80, quan la policia per a laseguretat de l’estat, la Stasi, mantenia un fort control sobre el que feien, deien i gairebé pensaven els ciutadans.

Com és propi dels sistemes totalitaris, l’Estat socialista volia saber-hoabsolutament tot. Coneixem com a totalitarismes a aquelles ideologies, moviments i règims polítics on la llibertat està seriosament restringida i l’Estat exerceix tot el poder, d’una forma molt més intensa iasfixiant que el teòric poder absolut de les monarquies de l’Antic Règim.

Els protagonistes de ‘La vida de los otros’ són dos homes condemnats a no trobar-se mai cara a cara: per una banda, unprestigiós escriptor que, pressionat i afavorit pel partit, no acaba d’escriure el que realment voldria, Georg Dreyman, i per una altra, un dels millors homes de la Stasi, Gerd Wiesler, minuciós, rigurós idesprovist, aparentment, de qualsevol gest d’humanitat. El trio es completa amb l’actriu estrella del moment i parella de l’escriptor, Christa-Maria Sieland, que en part és la desencadenant de tots elsesdeveniments de la pel·lícula.

‘La vida de los otros’ retrata el que era la vida al Berlin Oriental assetjat per la Stasi, que investigava pràcticament a qualsevol ciutadà que presentés lesmínimes sospites de realitzar activitats considerades il·legals o no afins al partit. Des d’obrir la correspondència fins a omplir de micròfons els domicilis de les persones investigades, passant perdetencions il·legals seguides d’interminables i inhumans interrogatoris. El terror generalitzat justificat per una policia secreta amb amplíssimes competències per fer tot allò que cregués convenient pertal de defensar l’Estat socialista.

Els carrers, desèrtics, el cel gris, la fredor de les sales d’interrogatoris, els silencis, la grisor dels homes... tot això formava part del dia a dia dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS