Àngel Guimerà

Páginas: 5 (1028 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
Per entendre l'obra d'Àngel Guimerà, caldrà que us informeu sobre el context històric i cultural en què va viure i va produir la seua obra.
Per ajudar-vos a documentar-vos podeu consultar les pàgines del context del vostre llibre de text de la unitat 7 (pàg. 210-218). També podeu informar-vos a la pàgina http://www.escriptors.cat/autors/guimeraa/pagina.php?id_sec=2045,http://femliteratura.wikispaces.com/4.+%C3%80ngel+Guimer%C3%A0 i http://www.visat.cat/traduccions-literatura-catalana/cat/autor/27/angel-guimera.html.

Podeu veure algun fragment en http://www.youtube.com/watch?v=Q4NPnfX9RrA

Per començar, i treballar el llibre de forma global, elabora una graella com la següent:
ACTE | ESCENA | ESPAI | TEMPS | PERSONATGES | ESDEVENIMENTS |

Gènere
Laproducció dramàtica de Guimerà passà per diferents etapes. En la primera etapa, plenament romàntica, conreà el drama històric, mentre que en la segona evoluciona cap a una literatura més realista i utilitza el drama rural. Informa't sobre aquestos dos subgèneres teatrals i explica les diferències.
Justifica amb exemples del text, si La filla del mar és un drama històric o un drama rural.Espai i temps
Unes de les característiques de l'Espill és el realisme i la versemblança. A açò contribueix, d'una banda, les descripcions detallades dels ambients i costums de l'època; d'una altra, les referències històriques i els espais reals on situa l'acció.
On se situa el relat de l'Espill? Explica quins són els recorreguts i els llocs on transcorre l'acció.
L'obra és narrada de formaautobiogràfica. Quant de temps dura la història? Justifica la resposta.
Intenteu refer una cronologia interna; és a dir, a partir de les notícies que dóna el protagonista i dels fets històrics que són citats i de l'edat del protagonista, situeu l'època en què es produeixen els fets del relat. (Pistes: l'inici del viatge a París fan presonera a una dama coneguda; en algun moment Violant de Barés citada com a reina “llavors regnant”; també esmenta al “bon Boyl” com a governador de València).
Estructura i contingut
El llibre està molt ben estructurat. Esquematitza de forma clara l'estructura que presenta tot indicant el títol i subtítols que puga tenir.
Afegeix a l'esquema anterior el contingut de cada part.
Explica l'argument de l'obra.
El protagonista de l'Espill fados viatges, un abans de casar-se la primera vegada, a París, i un altre després de quedar lliure d'aquest matrimoni. Anoteu les anècdotes que durant aquests viatges relata l'autor sobre els mals que fan les dones i en quina població succeïxen. Podeu utilitzar un model com aquest.
TÍTOL (que vosaltres posaríeu)
DONA PROTAGONISTA: l'hospitalera i la seua mossa
ALTRES PERSONATGES: elprotagonista
ACCIÓ: l'hospitalera i la seua mossa l'escorcollen per prende-li tot el que té, i en no trobar res, sense pietat de la seua malatia i pobresa, el maltracten i el fan al carrer a captar
CÀSTIG: no en reben
Els personatges
La misogínia de l' Espill és tan exagerada que havia de provocar per força la rialla en el públic contemporani. I aquesta és la gràcia de l'obra, que estàescrita de manera que els seus despropòsits fan riure. L'Espill és una comèdia en el sentit medieval del terme, és a dir, una obra escrita en un llenguatge col·loquial i protagonitzada per personatges de baix nivell que comença malament i que acaba bé.
Fes una descripció del protagonista tenint en compte la seua biografia. No oblides caracteritzar-lo també psicològicament. Recolza les teuesobservacions basant-te en exemples del llibre.
El protagonista es casa tres vegades i està a punt de fer-ho una altra. Quines són aquestes dones? Descriu-les segons el punt de vista del narrador. Aporta'n exemples del text.
Mostra i explica que els personatges que apareixen en el text són propis de la comèdia.

L'estil i llenguatge
El llibre que heu llegit és una adaptació actualitzada i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera
  • Angel Guimera
  • Àngel Guimerà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS