ANGEL GUIMERÀ

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2013
El teatre de Guimera comensa l’any 1879 impulsat pels seus amics que li diuen que els seus poemes tenen alt grau de dramatització. Aleshores publica Gala Placídia, que és la seva primera tragedia.Està escrita en vers. Amb aquesta obra comença la seva primera etapa, on escriu nombroses tragèdies. Totes estaven escrites en vers per tant Guimerà es un poeta dramàtic. En aquestes tragèdies encarahi observem la divisió en 3 actes i el particular, plantejament, nus i desenllaç. Aquest desenllaç sol ser dramàtic amb la mort i catarsi presenciada pels secundaris. Aquestes obres passen en un tempshistòric, no actual, com per exemple Mar i cel (1888) passa al segle 17. Gumerà ens presenta conflictes ente el jo i el desig que es presenten a l’obra com pugnes entre identitats o passionsautodestructives. Destaquen Mar i Cel, El fill del rei (1886) o Judith de Welp (1883)..
Aleshores la seva etapa de plenitud sorgeix al 1890 .En aquesta etapa s’hi poden observar les obres més significativesde l’autor, com Terra Baixa(1897) o Maria Rosa (1894). En aquesta época veiem com l’autor deixa de realitzar les obres en vers i les fa en prosa. Aquí l’autor s’acosta al realisme, amb la influenciade Galdós o el seu amic Josep Yxart. Els drames es basen amb els conflictes de l’època i solen acabar amb la mort del protagonista. En aquesta etapa Guimerà arriba al cim de la técnica, de la llengua ide l’estil. Apareix anarquisme, socialismo.
Aleshores ve una etapa de titubeigs, fa obres de molts estils.Comensa al 1900 amb la publicació de “La Filla del Mar” s’allunya d el’equilibri d elesobres anteriors i es deixa endur per l’exit fácil, es posa a disposicio de la burgesia, i fa el que li demanen i veu com les seves obres son representades a tota europa i america llatina com La pecadora(1902) traduida a usa o la miralta (1905). Aleshores guimera intenta acostar-se al modernimse i fa moltes peces. Començat segle XX guimera mira a moltes direccions, al 1906 realitza un drama...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera
  • Angel Guimera
  • Àngel Guimerà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS