ÉTICA

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2015

DRETS HUMANS I HOLOCAUST






Els drets humans son un conjunt de llibertats o reivindicacions bàsiques que sorresponen a tota parsona pel simple fet de ser humà.
El concepte de drets humans talcom el coneixem avui en dia, van sorgir per primer cop a partir del segle XII amb la il·lustracio. Alguns estudiosos consideren que qualsevol document sobre lleis acaba parlant indirectament delsdrets humans.
Un dels primers exemples seria el ''Codi d'Hammurabi'' (1760 aC.) Es tracta d'un codi penal primitiu on s'inclouen lleis i normes de conducta, incloent-hi els drets de la dona, dels nens odels esclaus.
Sota el regnat del rei persa Cir II el Gran es crea un document anomenat el ''Cilindre de Cir'' (1879) i es reconegut per a molts historiadors com el primer document sobre drets humansde la història. L'any 1689 arlament d'Anglaterra va obligar al príncep Guillem I d'Orange-Nassau a firmar un document que es va anomenar la carta de drets (Bill of Rights). Es tracta d'un tractat queestà generalment acceptat com l'antecedent immediat de moltes altres declaracions modernes.
L'holocaust fou el genocidi mes brutal pel règim nazi del dictador Adolf Hitler entre els anys 1933 i 1945.Es diu que en aquesta etapa no es van respectar els drets humans ni es va tenir en comte el dret i la vida de cap de les persones que foren asesinades. Se'ls hi tractaba com a objectes i com a cosasper fer experiments i no com a persones. Encara que es van firmar el document on es redacten els drets humans, ningu de l'imperi nazi els va respectar.
Al acabar la guerra, va nèixer les NacionsUnides (ONU). Les Nacions Unides es defineix com una organització de govern que facilita el Drets internacionals, la pau y la seguritat, el desenvolupament económic i social dels països que la forman i lapromulgació dels Drets Humans. Els Drets Humans es un document redactat al acabar la Segona Guerra Mundial. L'ONU va començar a treballar en un document que intentiava, per primer cop a la història,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • etica y eticidad
  • Etica
  • Etica
  • Etica
  • Ética
  • La etica
  • Etica
  • La etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS