01517 08588 PAC2 VICANSA VI AS ORIOL

Páginas: 8 (1848 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
Maite Viñas Oriol


Prova d’avaluació continuada 2. Cas VICANSA
QÜESTIONS CAS
1.- Comenta la definició que realitza l'Andreu Nadal de distribució física (Màxim 15 línies).
La distribució física es el conjunt d’operacions i activitats desenvolupades des de la fi de la cadena de producció fins el consumidor final. La distribució comercial està inclosa dins de la distribució física, ja que tractales activitats des del distribuïdor comercial fins el consumidor, encara que actualment les activitats de distribució comercial tenen cada cop més una major influència de la distribució física.

Per tant, l’Andreu Nadal no ha definit correctament el concepte de distribució física. L’Andreu Nadal indica al cas que s’ha de preocupar més per la distribució comercial, però no és correcte ja que el quepren el concepte més global de distribució és el de la distribució física.
És necessari preocupar-se més per la distribució física, veritable objectiu de l'empresa, ja que es tracta d'un concepte més global de distribució que engloba a la distribució comercial.
La distribució física tracta el flux de mercaderies des del fabricant fins al consumidor final.
La distribució comercial és una part de ladistribució física i tracta el flux de les mercaderies des del distribuïdor comercial (magatzems) fins al client final. La distribució física transmet el producte i la distribució comercial transmet la propietat.
Depenent del tipus de producte la distribució física serà més o menys complexa. A l'igual els costos variaran considerablement, tractant-se d'un o un altre. No és el mateix distribuirfísicament productes Peribles o no peribles, líquids o sòlids, inflamables o innocus, gasosos o no gasosos, petits de grandària o molt grans.
Un bon sistema de distribució física permet reduir inventaris, disminuir els costos, augmentar les vendes i satisfer plenament als clients. Els avanços en els sistemes de distribució física els ha fet possible les tecnologies informàtiques i telemàtiques.Sistemes de rastreig de productes en trànsit, existències i inventaris, lectors de codis de barres, rastreig d'embarquis per mitjà de satèl·lits i tota aquesta informació accessible per mitjà d'Internet, es troben revolucionant els conceptes de la distribució física.
La missió de la distribució física en una empresa és desenvolupar un sistema que materialitzi la política de serveis al clientestablerta per la companyia al cost mes baix possible.
2.- Comenta si estàs d'acord amb el Jaume Quer sobre la necessitat d'invertir en sistemes informàtics en general i en el procés de preparació de comandes per disminuir les errades. Per què creus què és tan important la preparació de comandes? (Màxim 20 línies).
L'augment dels errors en la preparació de comandes i els lliuraments a les diferentsbotigues és un problema important, tant pel propi fet com perquè pot afectar a la consolidació del sistema de magatzems centralitzats.
Més transport, comandes diàries des de les diferents botigues i un major percentatge de caixes (en detriment dels palets sencers) ha portat al fet que el nombre d'errors sigui alt respecte a l'anterior sistema.
Únicament mitjançant solucions informàtiques es tindrà lacapacitat d’automatitzar i simplificar les operacions de tractament de comandes, dotant les fonts d’informació d’agilitat i fiabilitat.
El tractament de la informació de forma adequada, permetrà que el procés de presa de decisions sigui racional, el desenvolupament sigui eficient, la gestió dels canals logístics sigui integrada i el nivell de comunicació sigui satisfactori.
La principal inversió arealitzar és un mòdul Warehouse Management System (WMS) que permeti a l’empresa gestiona de forma eficient el magatzem. Aquest sistema els hi permetria portar un control sobre el sistema d’ubicacions i sobre l’inventari existent. Una aplicació d’aquesta mena acostuma a anar lligada a una implantació d’un sistema de codi de barres, fet que comporta una inversió en un sistema de Radio Freqüència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ALDEA IXPACO PUEBLO NUEVO VI AS
  • Pac2
  • Vi as de administracio n
  • PAC2
  • Pac2
  • MORFOLOGI A DE VI AS RESPIRATORIAS SUPERIORES
  • DOLOR TRATAMIENTO MARIO VI AS
  • oRIOL Balaguer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS