15161_01500_PAC1_ 2

Páginas: 14 (3347 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
Lidia Padilla Solano


Prova d’avaluació continua 1. Conceptes bàsics


1. (1 punt) Analitzant el concepte d’empresa es conclou que els elements que es presenten en una organització perquè es consideri una empresa són tres: unitat de transformació, unitat de direcció i objectiu compartit. Les empreses duen a terme activitats productives que creen utilitat (riquesa), és a dir, la utilitat de lessortides és superior a la de les entrades. Atenent a això raona les següents qüestions:

a) Identifica els tres elements bàsics que es troben a l’empresa Airbnb per a que es consideri una empresa

L’empresa Airbnb correspon al concepte de empresa ja que tenim clarament definits els tres factors que es presenta en una organització per poder-la considerar una empresa;
Airbnb desembolupa unaactivitat que es realitza sota la direcció i control de la direcció encarregada d’organitzar i dirigir tot el procés, i com a empresa, tenen un objectiu comú.
Aquests factors s’han de complementar amb les àrees funcionals que podem identificar a qualsevol empresa, àrea de producció, àrea de màrqueting, àrea de finances i finalment àrea de recursos humans.
Totes aquestes àrees sempre dirigides sotala unitat de direcció amb el fi de complir l’objectiu compartit de l’empresa.

Factor Productiu: el factor productiu que engloba a l’empresa Airbnb es la seva plataforma online, tant com els seus servidors, passarel·la de pagament..

Factor Màrqueting: l’organització compta amb especialistes de màrqueting online, relacions públiques, executius de vendes. Tot aquest equip es l’encarregat dedifondre l’imatge de l’empresa ja sigui a través de la premsa, xarxes socials.

Factor Recursos humans: Airbnb compta amb un departament que gestiona més de 600 treballadors, amb un total de 12 oficines (Delhi, Singapore, Sydney, Sao Paulo, Moscoú, Copenhagen, Milán, Londres, París, Hamburgo, San Francisco i Barcelona)

Factor financer: l’empresa compta amb un departament que controla l’economia deAirbnb, les xifres de l’any 2011-2012 van ser un total de 180.000.000€ bruts amb una taxa de creixement del 400%, i valorada en 1,3 bilions de dòlars.




b) Com crea utilitat l’empresa Airbnb? Quin és el seu model de negoci?
Economia colaborativa.


2. (1 punt) Com hem vist en la pregunta anterior, existeixen diferents escoles/enfocaments dintre de la teoria de l’organització de l’empresa i totsells serveixen per explicar, en més o menys grau, el funcionament de les empreses. Atenent a això raona les següents qüestions:

a) Entre de les teories dels sistemes racionals tancats es troba l’escola del procés administratiu de Fayol. Aquesta escola formula 14 principis generals d’administració de les empreses. Fes una cerca més àmplia d’aquests principis, explicant breument en que consisteixen.D’acord amb la informació que puguis trobar sobre l’empresa Airbnb, tria dos principis que creguis que s’estan aplicant en aquesta empresa.

Henry Fayol va ser un dels principals contribuents de la teoria de l’administració. Va donar un altre punt de vista que fins ara no s’havia plantejat ja que Taylor enfocava els seus estudis en l’organització del treball, Fayol ho fa a nivell de direcció.
Apart de formilar els 14 principis generals, també va identificar 5 regles bàsiques per a qualsevol empresa;

1- Planificació: Tenir una planificació pel futur de la empresa
2- Organització: mobilitzar recursos per a portar a cap la planificació.
3- Direcció: Dirigir al personal per tal d’arribar a les seves metes.
4- Coordinació: integrar tots els esforços, assegurar-se que es comparteixil’informació i poder resoldre problemes.
5- Control: Garantitzar que tot vagi com s’ha planificat.
Una vegada hem vist aquestes regles bàsiques, Fayol va formular 14 prinicpis que es poden aplicar a cualsevol empresa:
1- Unitat de direcció: cada treballador tindrà que respondre davant un cap, d’aquesta forma s’evitaran malentesos d’informació.
2- Autoritat: la persona responsable, ha de tenir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS