1a Guerra Mundial, Batalles-2a Holocaust

Páginas: 7 (1514 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014

LES GRANS BATALLES
(Primera Guerra Mundial i Segona Guerra Mundial)

ELS CAMPS DE CONCENTRACIÓ I L’HOLOCAUST



Mariona Lorenzo Gutiérrez
4tA
Mariona Lorenzo Gutiérrez
4t A

PRIMERA GUERRA MUNDIAL
La Primera Guerra Mundial va ser un conflicte bèl·lic que va tenir lloc entre 1914 i 1918 i en la que hi van intervenir les principals potències europees.
Aquestes son unes quantesbatalles de les moltes que es van lliurar durant aquell període de temps. Crec que son les mes importants.
Per entendre les següents batalles hem d’entendre que hi havia dos fronts que delimitaven les batalles: El front Occidental (Oest d’europa) i el Front Oriental (Est d’europa). Hi havia dos bàndols que hi lluitaven: La triple Aliança formada per Àustria-Hongria, Itàlia i Alemanya; i la tipleEntesa formada per Gran Bretanya, França i Rússia.

COMPANYIA DE MOVIMENTS INICIALS
FRONT OCCIDENTAL (OEST):
-Batalla del Marne: Realitzada a prop del riu Marne, al nord-est de França. Va durar només tres dies (6/9/1914 – 9/9/1914). S’hi van enfrontar les tropes Alemanyes contra les Franceses. França va sortir guanyadora d’aquesta primera batalla, va desaparèixer l’amenaça alemanya sobre París iels intents d’anul·lar a França de la guerra per part dels alemanys.
-Batalla de Ypres: Aquesta batalla va tenir 3 parts i va enfrontar sempre als mateixos països. Alemanya contra Gran Bretanya, Bèlgica i França.
1) Batalla situada a la ciutat belga de Ypres, va començar el 30 d’octubre de 1914 i va acabar el 24 de novembre del mateix any. A partir d’aquesta batalla va començar el període de laguerra a les Trinxeres. Van morir mes de 50.000 homes; Britànics, belgues i francesos van resultar guanyadors d’aquest primer conflicte.
2) El segon conflicte va estar situat a la mateixa ciutat. Datat entre el 22 d’abril i el 25 de Maig de 1915. Després de lluitar durant 5 setmanes tots dos bàndols havien perdut entre 35.000 i 60.000 homes durant la batalla. Aquest cop es Alemanya qui es posaper davant i guanya.
3) Va ser l’última batalla en aquesta ciutat, tots dos bàndols havien perdut milers de persones. La guerra va durar des del 31 de Juliol al 10 de Novembre de 1917. En aquesta última creuada Alemanya torna a posar-se al davant i surt vencedora dels dos últims conflictes.


FRONT ORIENTAL (EST)
-Batalla de Tannenberg: Va ser una batalla localitzada al nord de Polonia. Vacomençar el 21 d’Agost de 1914 i va acabar el 23 d’Agost del mateix any. Les tropes alemanyes aquest cop lluitaven contra les russes. Alemanya va sortir guanyadora.
-Batalla dels Llacs Mauritanis: Realitzada també a Polònia. Va durar des de el 5 de Setembre fins el 14 de l’any 1914. Rússia lluita contra Prússia Oriental. Prussia aconsegueix para l’invasio russa i resulta guanyadora de la batalla.GUERRA DE POSICIONS
LES TRINXERES
Les trinxeres eren túnels subterranis que cavaven per guanyar posicions als enemics. Durant aquesta guerra van morir milions de persones per les qualitats de vida terribles que tenien dins d’aquells túnels i òbviament la guerra que vivien.
-Batalla del Somme: Es va realitzar a França. Les tropes franceses i britàniques es van enfrontar contra les alemanyes.Aquesta batalla va demostrar als caps dels exercits aliats que necessitaven millores en l’armament, cooperació i formació si volien aconseguir la victòria. Finalment França i Gran Bretanya surten guanyadores d’aquesta guerra sense grans èxits aparents.
-Batalla de Verdún: Situada també a França del 25 de febrer 1916 al desembre d’aquell mateix any. Els francesos al final de la guerra havienaconseguit reconquistar la majoria de les posicions perdudes durant el febrer. Després d’una altre victòria francesa es van adonar que amb les trinxeres i la guerra havien perdut el doble d’homes. Cada bàndol va perdre mes de 300.000 homes lluitant.


















LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte bèl·lic que va involucrar la majoria de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las 5 batallas mas sangrientas de la 2a guerra mundial
  • 2A Guerra Mundial
  • Consecuencias 2a Guerra Mundial
  • 2a Guerra Mundial
  • 2A Guerra Mundial
  • 2a guerra mundial
  • 2a guerra mundial
  • 2a guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS