1a Pr Ctica

Páginas: 3 (580 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2015
 1a PRÀCTICA
ESTUDI DEL PODER REDUCTOR DELS GLÚCIDS

OBJECTIU
Observarem les diferents propietats físiques d'alguns monosacàrids i polisacàrids.
El nostre objectiu serà veure quins glúcidstenen lliures el carboni carbonil, tots aquells que el tinguen tindran el poder reductor i aleshores eixirà un color roig-taulell carasterístic d'aquests.

INTRODUCCIO
Els glúcids, són biomolèculesorgàniques formades per carboni, hidrogen i oxigen que contenen grups funcionals carbonil (aldehid o cetona) i molts grups hidroxil (-OH). Els monòmers bàsic dels glúcids són els monosacàrids, elsmonosacàrids estan formats per una curta cadena de carbonis, un dels quals du un grup funcional carbonil i la resta grups hidroxil (-OH) i àtoms d'hidrògen.
Alguns glúcids tenen capacitat d'oxidar-se(perdre electrons) davant d'altres substància que quan els accepten, es redueixen. Aquesta propietat es pot utilitzar al laboratori per identificar-los.
Per això utilitzarem el reactiu de Fehling (CuSO4)que és de color blau intens. Quan el reactiu guanya electrons (es redueix) canvia de color i forma un precipitat insoluble de color vermellós. El canvi de color és molt evident i revela doncs lapresència de glúcids amb poder reductor.
Els electrons que cedeix el glúcid provenen del grup cetona (-CO-) o aldehid (-CHO) que a l'oxidar-se passa a grup àcid (-COOH).

MATERIAL
-Vas de precipitats
-5tubs d'assaig
-Pipeta
-Aigua destil.lada
-Bec de bunsen
-Reactiu de Feeling
-Feeling A: solució de sulfat de coure
-Feeling B: solució d'hidròxil potàssic i tartat sòdic-potàssic
-6 mL de midó al3%
-3 mL de lactosa al 3%
-6 mL de sacarosa al 3%
-3mL de fructosa al 3%
-3 mL de glucosa al 3%


PROCEDIMENT
-Primera part
Primer agafem cinc tubs d'assaig i els rotulem de l'1 al 5, tot seguit posem3mL dels glúcids en els tubs d'assaig, cada un en un, i aigua destil.lada per fer una dissolució. Després posem el reactiu de Feeling, el reactiu A i B en tots, i esperem per veure el color bleu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pr Ctica
  • Pr Ctica
  • Pr ctica uno
  • Pr Ctica
  • Pr Ctica No
  • PR CTICA
  • Pr cticos
  • PR CTICAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS