AAp U1 H 1

Páginas: 4 (983 palabras) Publicado: 11 de abril de 2015

Activitat 1
Respecte als esdeveniments que van anar preparant la Revolució Francesa, fes el següent:
a) Acaba d’escriure a continuació la teoria científica de Newton: “Tota teoria que vulguiexplicar qualsevol fenomen físic s'ha de fomentar en l'observació atenta dels fets per comparar-los després a través d'una sèrie d'experiments.
b) Quins són els tres principis bàsics de la teoria políticade Locke. Va elaborar una teoria política, tota persona té uns drets fonamentals en dos principis: fer lleis i obligar a tothom a complir-les. Aquests dos poders han de recaure en persones oinstitucions diferents, per tal d'evitar l'abús de poder.
c) Segons Montesquieu ha d’existir la separació de poders. De quins poders es tracta? Legislatiu (fer lleis), executiu (fer-les complir) i judicial(jutjar segons les lleis establertes). Els tres poders han de residir en organismes diferents per tal d'evitar abusos de poder.
d) Acaba de completar els dos principis bàsics de la teoria econòmicad’Adam Smith: - “La riquesa d’un país es basa en el treball dels seus habitants; per tant, el valor d'un objecte depèn del temps que el treballador ha invertit per produir-lo i també del capital aportatper pagar les màquines que fan més productiu el treball humà.
- “Una total llibertat econòmica contra la intervenció de l'Estat; la qual cosa significa que el govern del país no ha d'intervenir perregular els preus, ni el treball,etc.
e) Quines tres idees de la Il·lustració van plasmar els tretze estats d’Amèrica del Nord que es van independitzar d’Anglaterra l’any 1783? Concretament: van feruna Constitució per cada Estat, una Declaració de drets dels ciutadans per escrit i, finalment, van proclamar la igualtat de tots els ciutadans davant la llei.





Activitat 2
Escriu en cada columnales idees bàsiques de la Il·lustració.

Tota persona ha de ser feliç, però intentant evitar que això comporti la desgràcia dels altres.

















El fi propi de tot govern ha de consistir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MII U1 Actividad 1
  • Act 1 CI U1
  • Autoevaluacion U1 1
  • MIII U1 Actividad 1
  • ALGORITMO ACT 1 U1
  • 5w 1 h
  • Rese A Del H Bito 1
  • Resumen H 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS