abalos

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2013
INTRODUCCIÓ A LA TEORIA DEL DISSENY I DE L'ART.

Iñaki Ábalos
 La buena vida (2001)
 Editorial Gustavo Gili, Barcelona, 2003, pp.68-84

Comentari del text.


Respecte als autors:


IñakiÁbalos Vázquez nascut a San Sebastiá l'any 1956, és un arquitecte espanyol. Es va titular a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid a l'any 1978 o més tard va exercir com a professor. Vafunda juntament amb Juan Herreros l'estudi Ábalos &  Herreros i aconseguí el doctorat per la ETSAM al 1991.
Actualment dirigeix el Departament d'Arquitectura de l'Universitat de Harvard.Vocabulari buscat:

Vitalisme (53): Doctrina que explica els fenòmens biològics per l'acció de les forces pròpies dels éssers vius i no només per les de la matèria.

Tecnocrático(54): Técnico opersona especializada en alguna materia de economía, administración, etc., que ejerce su cargo público con tendencia a hallar soluciones eficaces por encima de otras consideraciones ideológicas opolíticas.

Holismo(108): Doctrina que propugna la concepción de cada realidad como un todo distinto de la suma de las partes que lo componen.
Fenomenología(144): Método filosófico desarollado porEdmund Husserl que, partiendo de la descripción de las entidades y cosas presentes  a la intuición intelectual, logra captar la esencia pura de dichas entidades, trascendentes a la misma consciencia.(tot el que estigui dins de la teva realitat)

Moralitat Calvinista(131): Sistema teológic protestant que es caracteritzats per portar a l'extrem la sobirania absoluta de Déu.

Existenzminimum(143):Es refereix als recursos que son necessaris per la satisfacció de les necessitats materials per sobreviure físicament.
Taylorisme (184): Mètode d'organització industrial, amb l'objectiu d'augmentarla productivitat i evitar el control que l'obrer pogués tenir en els temps de producció.

Panóptico(238): Dicho de un edificio construido de modo que toda su parte interior se pueda ver desde un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • abalismo
  • Ábalos
  • Abalar
  • Iñaki abalos
  • Abala Yucatan
  • abalancia
  • Conferencia iñaki abalos
  • el shunko, jorge abalos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS