Acids Grasos

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Els àcids grassos insaturats  són aquells àcids grassos, de molècules linears, als quals hi ha almenys un doble enllaç a la seva cadena de carbonis. Si nomès tenen un doble enllaç es dieuenmonoinsaturats mentre que si en tenen més són poliinsaturats. Quan tenen un doble enllaç, aquest pot presentar isomeria de configuració "cis" o "trans" i llavors aquests àcids es diuen àcids grassos ciso àcids grasos trans (o trans-insaturats). Els àcids grassos insaturats acostumen a ser líquids a temperatura ambient i formen greixos que també ho són. Aquests greixos es coneixen com a graixos insaturats.Els àcids grassos essencials són aquells àcids grassos que l'organisme no pot sintetitzar, per la qual cosa han d'obtenir-per mitjà de la dieta. Es tracta d'àcids grassos poliinsaturats amb tots elsdobles enllaços en posició cis.
Els àcids grassos omega 3 són àcids grassos essencials (l'organisme humà no els pot fabricar a partir d'altres substàncies) poliinsaturats, que es troben en altaproporció en els teixits de certs peixos (per regla general peix blau), i en algunes fonts vegetals com les llavors de lli, la llavor de chía, el sakha Inchi (48% d'omega 3), els llavors de cànem i lesnueces.1 Inicialment es va denominar vitamina F fins que determinacions analítiques més precises van fer veure que realment formaven part dels àcids grassos.ácidos grasos.

Els àcids grassos saturatssón aquells àcids grassos als quals tots els enllaços de la seva cadena de carbonis, que és linear, són simples. Solen ser sòlids a temperatura ambient i formen greixos que també solen ser sòlids atemperatura ambient, però que es poden liquar escalfant els mateixos. Aquests greixos es coneixen com greixos saturats.

Els àcids grassos trans (en anglès trans Fatty Acids, TFA) són un tipus d'àcidgras insaturat que es troba principalment en aliments industrialitzats que han estat sotmesos a hidrogenació o al forn com els pastissos, entre d'altres. També es troben de forma natural en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Acids
  • grasa
  • GRASAS
  • Grasas
  • gras
  • Grasas
  • Grasas
  • Que Son Las Grasas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS