Adaptacion

Páginas: 3 (736 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2011
L’adaptació és un moment que remou moltes emocions tant en la canalla com en la família, és un moment molt personal i es pot viure de moltes maneres. És imprescindible que les famílies confiïn en lesacompanyants i en l’espai i transmetin seguretat i confiança als fills/filles.

Per poder adaptar-se, la canalla necessita conèixer i sentir-se segura dins l’espai, això significa:

Coneixementde l’espai, de les acompanyants i dels companys i companyes amb la pamare. Es tracta de que, mitjançant la seva presència a l’espai, la nena/nen es senti segura i comenci a oblidar-se de la pamare ivagi fixant la seva atenció i activitat en el joc, en els altres nens, en les acompanyants… La presència de la pamare no és activa, limitant-se a estar disponible si el nen/nena la sol·licita, intentantno intervenir en les activitats o conflictes. Les pamares durant l’adaptació estaran en un lloc concret, sense anar darrera de l’infant, amb una actitud relaxada i distesa (llegint, fent punt,sudokus…). Les pamares que coincideixin en l’adaptació evitaran conversar entre elles recordant que la seva presència no pot interferir en la dinàmica infantil. Acompanyaran al peque quan aquest honecessiti, sense fer intervencions (és a dir, no es posaran a jugar amb ell, ni s’integraran a la dinàmica ni a les converses…), afavorint que l’infant demani ajuda i confiï amb les acompanyants.
Crearvincle amb una acompanyant, amb la família a l’espai. Quan el vincle estigui creat el nen o nena ja estarà preparada per quedar-se a l’espai sense algú de la seva família ja que tindrà un referent a quiacudir quan ho necessiti.
La pamare començarà a marxar de l’espai, explicant que marxa una estona, i que confia plenament en aquell espai i en aquestes persones. Les estones que la pamare surt del’espai cada vegada seran més llargues fins que pugui estar el nen o nena tot el matí. El temps que necessita cada nen/nena i família no és per a tots igual. Cadascú necessita el seu temps d’adaptació;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • adaptacion
  • adaptacion
  • Adaptacion
  • adaptacion
  • Adaptación
  • Adaptacion
  • adaptacion
  • Adaptacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS