Aditivos Mortadela

Páginas: 5 (1092 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
PRÀCTICA 1:

RECONEIXEMENT DE PLANTACIONS FRUITERES DEL CAMPUS ETSEA.

En la parcel•la del campus ETSEA destinada a l’ús docent per fer el reconeixement de diferents plantacions fruiteres s’hi troba en la fila 1 i 2 dos plantacions de pomeres, aquestes estan empeltades sobre un patró M 7, aquest patrò s’adapta millor al sòl, aporta una quantitat òptima de nutrients, fa arribar abans al’etapa de productivitat de l’arbre, és de vigor mitjà, etc. Sobre aquest lleuger engrosament del tronc degut a la unió dels dos materials vegetals comença la part aèrea o varietat que en aquestes dues files és Golden. Per a que hi hagi una productivitat important necessitem una altra varietat per pol•linitzar, aquests pol•linitzadors es troben a cada extrem de la fila 2 i són de la varietat Golden Gem.La diferència entre aquestes dues files és l’estructura de la plantació, en la fila 1 l’estructura és en eix, on l’arbre té un tronc principal, aquests estan plantats a una distància aproximada de 1,50 metres. En la fila 2 l’estructura és en forma de palmeta, on l’arbre té un eix principal i d’aquest surten, almenys, dos més d’eixos importants, aquests arbres estan plantats a una distànciaaproximada de 2,50 metres un de l’altre. Les distàncies són òptimes per a cada tipus d’estructura ja que si estiguesin més separats els arbres hi hauria menys capacitat productiva i tardarien més a creixer. Els arbres també s’ajuden d’unes estructures de suport, en aquest cas pals de castanyer. Finalment, el sistema de reg que hi ha aquí és per goteig.

En les següents files 3 i 4 trobem una plantaciójove, de l’any 2008, en la fila 3 hi ha una plantació de pomeres, on s’hi troben tres varietats: Scarlet Spur (una varietat de pomes roges), Granny Smith (una varietat de pomes de color verd brillant i molt àcides de gust) i Reineta (una varietat de color groga i gust dolç molt utilitzada per l’elaboració de pastissos) totes tres empeltades sobre un patró M 7, al ser una plantació jove hi ha unsplàstics que envolten la tija de la pomera amb la finalitat de prevenir l’arbre dels productes químics que es posen per eliminar les males herbes. El sistema de formació en aquest cas és en eix i els arbres estan plantats aproximadament a una distància de 1 metre. En l’altra fila número 4 hi ha una plantació de perals de la varietat Blanquilla insertada sobre un patró de codony, això fa quel’engrosament sigui una mica més complicat ja que en aquest cas és tracta d’espècies diferents. Aquesta fila de perals està plantada també amb estructura d’eix i amb una distància aproximada de 1,50 metres entre perals. El sistema de suport aquí és de pals de formigó (en vertical) i filferros (en horitzontal), hi ha al llarg de l’arbre cinc filferros separats per 75 centímetres, aquests ens serveixen perlligar les rames i ajudar a la formació de l’arbre.

En la parcel•la també trobem altres plantacions com la vinya, hi ha dues files de vinya, una és de la varietat Chardonnay (una varietat de raïm blanc per fer vi blanc) i l’altra de la varietat Cabernet Sauvignon (una varietat de raïm negre destinada a la producció del vi negre).

En la darrera fila estudiada s’hi troben diverses espècies ivarietats d’arbres fruiters: 1) tres arbres de pomera de la varietat Verde Doncella, 2) dos codonys, 3) un caqui, 4) dues figueres (l’una de la varietat Coll de Dama Lila i l’altra de Coll de Dama Blanca), 5) un mangraner, 6) dos gerdons, 7) dos arbres de kiwis (l’un mascle i l’altre femella per tal que es produeixi la pol•linització), 8) dos atzerolers, 9) un avellaner i, 10) un nesprer.

Enl’altra banda d’aquesta parcel•la del campus ETSEA destinada a ús docent hi ha els vivers, aquí és on es fan les plantacions dels plançons. Hi ha una fila de plançons de perals plantats a distàncies aproximades de 10-15 centímetres, ja que la seva ubicació aquí serà d’un any aproximat. En aquests plançons també hi ha varietat sobre patró, si la varietat no és massa compatible amb el patró és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mortadela
  • Mortadela
  • Mortadela
  • mortadela
  • MORTADELA
  • Aditivos
  • aditivos
  • Aditivos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS